1D System Consultancy - Femto Engineering - Femto Engineering

1D System Consultancy

Evalueren en optimaliseren van systemen met behulp van systeemsimulaties (1D-technologie)

Wat wij doen in Systeem (1D) simulaties

De producten van vandaag worden steeds complexer. Vaak zijn ze een mix van mechanische, elektrische, pneumatische en hydraulische componenten, naast sensoren en microprocessoren met een wisselende mate van interactie. Systeem of 1D simulaties worden gebruikt om systemen te simuleren, waardoor ingenieurs de interactie van de verschillende componenten in het systeem begrijpen. Simulations like these provide information for new innovative designs in a very broad range of industries e.g. aerospace, automotive, construction, shipbuilding, off-shore and many others.

Onze aanpak

1D-simulaties hebben tot doel de efficiëntie van systemen te verhogen, door ingenieurs te helpen de interactie tussen de verschillende componenten binnen het systeem te begrijpen. Het proces van het bouwen van een model voor een systeem bestaat uit een paar stappen:

  • De juiste componenten invoeren en ze aan elkaar koppelen
  • Wijs de juiste fysische modellen toe aan de verschillende componenten (b.v. stijfheid, versnelling, enz.)
  • De juiste parameters voor de fysische modellen invoeren
  • Start de simulatie

Elk onderdeel wordt afzonderlijk gesimuleerd met zijn eigen input en parameters. Dit betekent dat het model een nauwkeurige weergave geeft van de prestaties van het systeem, omdat het ook rekening houdt met de interacties van de verschillende componenten met elkaar.


Onze deliverables

Met 1D systeemsimulaties helpen wij u inzicht te krijgen in de interacties van verschillende componenten binnen uw systeem. Afhankelijk van de ontwerpfase waarin u zich bevindt, kunt u systeemsimulaties op verschillende manieren inzetten. Wij kunnen u een volledig ingesteld model geven waarbij u de parameters kunt wijzigen of wij kunnen u een analyse geven door middel van een rapport met behulp van Simcenter Amesim.


Referenties

Project Dragonfly
Leer meer over de ervaring van onze project DragonFly stagiair Jordi met onze nieuwe systeemsimulatie software: Simcenter Amesim.
lees meer


Ruimtevaart & Marine

De bibliotheek voor lucht- en ruimtevaart biedt de mogelijkheid om de dynamica van voertuigen in vloeistoffen en andere systemen te simuleren met randvoorwaarden die zijn gekoppeld aan de atmosfeer. Voorbeelden van simulaties zijn evaluatie van vliegtuig/marine missies, gasturbine prestaties, vliegtuig brandstofsystemen of vliegtuig dynamica.


Automotive

Automobielbibliotheken kunnen de dynamica van voertuigen op wielen modelleren, evenals verschillende onderdelen van hun aandrijflijn. Voorbeelden zijn de dimensionering van brandstofcellen, het optimaliseren van brandstofverbruik of het evalueren van voertuigdynamica.


Elektronica

Elektronica kan worden gemodelleerd van elementaire elektrische systemen, specifieke vliegtuig- of automobielelektronica, tot gedetailleerde batterij- en motormodellen. Simulatievoorbeelden zijn de studie van elektrochemische processen in batterijen, veroudering van batterijen, warmteproductie in een elektromotor of optimalisering van batterij- en motorprestaties van een elektrisch voertuig.


Hydraulisch & Pneumatisch

Hydraulica en pneumatiek bibliotheken maken de simulatie van verschillende systemen mogelijk, van een eenvoudige hydraulische krik, tot een fase veranderende vloeistof in een air-conditioning unit. Voorbeelden van simulaties zijn de vermindering van de drukval door een magneetklep, de simulatie van de hydraulische weerstand door leidingen of de dimensionering van een brandstofpomp.


Mechanisch

Mechanical libraries allow the modelling of kinetic and dynamic behaviour of multi-body systems. Examples are the evaluation of a shock damper, design of gearbox or testing the influence of friction of a moving assembly.


Thermisch

Thermische systemen kunnen worden gemodelleerd voor een verscheidenheid van simulaties. Voorbeelden zijn de dimensionering van een radiator of de evaluatie van de warmteontwikkeling in een batterijcel.


Tijd om uw ontwerp te verbeteren met systeemsimulaties

Ook benieuwd hoe systeemsimulaties u kunnen ondersteunen in het verbeteren van uw ontwerp en proces? Vul dan dit formulier in om ons te laten weten hoe wij u van dienst kunnen zijn.

Contact

Uitgelicht project

Hoe Amesim Software Project Dragonfly helpt opstijgen

Lees meer over de ervaring van onze project DragonFly stagiair Jordi met onze nieuwe systeemsimulatiesoftware: Simcenter Amesim.

lees meer

Hoe kunnen wij u helpen?

Heeft u vragen of interesse in één van onze diensten? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Wij helpen u graag.

over ons

Bij Femto Engineering helpen we bedrijven hun innovatieve ambities te bereiken met specialistische engineering consultancy, software en R&D.
Wij zijn Siemens DISW Expert Partner voor Simcenter Femap, Simcenter 3D, Simcenter Amesim, Simcenter STAR-CCM+ en SDC Verifier. Neem contact met ons op en laat FEM en CFD voor u werken.

Privacy policy

×

Loop voorop in FEA & CFD

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks FEA kennis, nieuws en tips gratis in je inbox.