Femto Analytics - Femto Engineering

Femto Analytics

Haal meer uit uw asset met data analytics.

U weet dat data in uw organisatie waardevol is, desalniettemin kan het knap lastig zijn antwoord te geven op de vraag: hoe dan? En als u alle concrete voordelen op een rij heeft gezet dan moet u nog aan de slag met het verzamelen, verwerken en rapporteren van deze data, uiteraard zo efficiënt mogelijk. Wilt u hier hulp bij gebruiken? Femto Analytics engineers zijn ervaren in het analyseren van uw technische data en helpen u graag inzicht te krijgen in het gedrag van uw assets.

Laat data voor uw werken

Op het moment dat uw product of asset in gebruik is, kan het analyseren van gebruikers- en onderhoudsdata u veel toegevoegde waarde opleveren. Zo kunnen meetgegevens en inzichten in het faalgedrag van de asset vertaald worden naar input voor FE en CFD simulaties. Denk bijvoorbeeld aan het omzetten van sensordata in belastingspectra voor vermoeiingsanalyses. Ook kunnen statistische analyses  worden ingezet om het faalgedrag van assets te voorspellen op basis van historische gegevens.

Onze diensten

  • Reliability life data analysis
  • Predictive Maintenance
  • Condition based maintenance
  • Obsolescence analytics
  • Sensor data analyses
  • Proces optimalisaties (lean, A3-methodiek, lean six sigma)

 

  • Bepalen belastingspectra m.b.v. rain-flow countings
  • Monte Carlo simulaties
  • DOE analyses
  • Voorspellen levensduur componenten m.b.v. onder andere Weibull

Waarom Femto Analytics

Door de jarenlange ervaring met klanten in de apparatenbouw, offshore-, maritieme- en machine-industrie heeft Femto veel klantspecifieke kennis opgebouwd. Door deze te combineren met de nieuwste technieken op het gebied van data-science en machine learning kunnen wij onze klanten nieuwe interessante inzichten bieden. Zeker bij moderne assets die m.b.v. sensortechnologie steeds meer data verzamelen kan Femto Analytics helpen bij het opzetten van Predictive Maintenance of een Reliability Life Data Analysis. M.b.v. deze analyses kunnen wij u helpen de beschikbaarheid en bedrijfszekerheid van uw assets te verbeteren.

Meer informatie nodig?

Heeft u vragen of wilt u meer weten over Femto Analytics? Neem contact op! We adviseren u graag in een vrijblijvend oriëntatiegesprek.

Neem contact op!

Hoe kunnen wij u helpen?

Heeft u vragen of interesse in één van onze diensten? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Wij helpen u graag.

over ons

Bij Femto Engineering helpen we bedrijven hun innovatieve ambities te bereiken met specialistische engineering consultancy, software en R&D.
Wij zijn Siemens DISW Smart Expert Partner voor Simcenter Femap, Simcenter 3D, Simcenter STAR-CCM+ en SDC Verifier. Neem contact met ons op en laat FEM en CFD voor u werken.

Privacy policy

×

Loop voorop in FEA & CFD

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks FEA kennis, nieuws en tips gratis in je inbox.