FEA & CFD advies nodig? Bekijk onze mogelijkheden - Femto Engineering

Engineering diensten & advies

Samenwerken met Femto Engineering betekent dat u in elke stap van de virtuele productontwikkeling kunt vertrouwen op ingenieurs die met u meedenken en u voorzien van kwaliteitsvolle en praktische adviezen.

FEA & CFD consulting

Simulaties kunnen productgedrag goed voorspellen en waardevolle input leveren vanaf de ontwerpfase. Onze ervaring met o.a. sterkteberekeningen stelt ons in staat kale analyseresultaten in een context te plaatsen en voor u te interpreteren. Maar wij doen uiteraard meer dan sterkteberekeningen uitvoeren. De impact van simulaties op kwaliteit en kosten zijn het grootst als u ze vroeg in de productontwikkeling inzet. Een greep uit onze diensten:

  • FE-Modelleren
  • 3D Simulaties
  • Materiaaladvies
  • Trade-off analyses
  • Productoptimalisatie (spanningen, gewicht, prestaties, kosten)
  • Ontwerpverificatie volgens normen
  • Faal- en schadeonderzoek
  • Detachering
  • Projectmanagement

Probeer onze service

Neem vandaag nog contact met ons op en leer meer over onze service. We bespreken de mogelijkheden graag met u!

Contact


FEA

Om producten te analyseren maken wij gebruik van de Eindige Elementen Methode. Met deze methode kunnen wij uw product virtueel prototypen, wat ontwikkelingskosten aanzienlijk verlaagt door het aantal fysieke testen te minimaliseren.

Injection Molding Simulation

Met de simulaties kunnen we problemen in uw mal en spuitgietonderdelen vroeg in het ontwerpproces indetificeren. We werken vanuit uw behoefte en wensen.

1D Simulatie

1D Simulatie is de sleutel tot het begrijpen van uw systemen. Femto Engineers maken gebruik van Simcenter Amesim om complexe systemen te analyseren. Deze simulaties bieden informatie voor nieuwe, innovatieve ontwerpen.

 

CFD

Zijn gassen of vloeistoffen van invloed op de door te rekenen producten of constructies dan passen wij numerieke stromingsleer (CFD) methoden toe. CFD analyses bieden inzicht in de prestaties van uw ontwerpen en minimaliseren testen.

Data intellegence

Waardevolle data in engineering is overal te vinden. Wij helpen u deze data in uw voordeel te gebruiken met Femto Analystics.

Optimalisatie

Ingenieurs bij Femto Engineering gebruiken allerlei tools om u te helpen met het optimaliseren van uw ontwerp. We bieden consultancy aan in het optimaliseren van de maat, vorm en topologie van uw ontwerp.

 

 

Projectopties

Welke opties heeft als klant bij Femto Engineering? Wij kunnen per project werken met een vooraf afgesproken prijs (lumpsum), maar facturatie op uurbasis is ook goed mogelijk.  Onze medewerkers kunnen tijdelijk op locatie uw team ondersteunen. Elk project, groot of klein starten wij met een op maat gemaakt werkplan.

Meer informatie nodig?

Lijkt het u wat om van onze engineering diensten gebruik te maken, maar heeft u vragen of wilt u eerst meer informatie? Kijk gerust verder op onze website of neem vrijblijvend contact met ons op!

Stel uw vraag!

gerelateerde artikelen

meer gerelateerde artikelen

Aanbevolen artikelen:
Hoe kunnen wij u helpen?

Heeft u vragen of interesse in één van onze diensten? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Wij helpen u graag.

over ons

Femto Engineering biedt als ingenieursbureau totaaloplossingen voor complexe Computer Aided Engineering (CAE)  in de vorm van consultancy, software, detachering, trainingen, technische ondersteuning en R&D. Als CAE Partner van Siemens Digital Industries Software levert en ondersteunt Femto Engineering Femap, NX NastranSimcenter 3D, Star-CCM+ en SDC Verifier in de gehele Benelux.

×

Loop voorop in FEA & CFD

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks FEA kennis, nieuws en tips gratis in je inbox.