FEA Consultancy - Femto Engineering - Femto Engineering

FEA Consultancy

Wij helpen u uw product of proces te begrijpen door waardevolle inzichten te verkrijgen met eindige-elementenanalyses.

Wat kunnen we voor u doen?

Finite Element Analyses (FEA) zijn het numeriek modelleren van mechanisch gedrag met behulp van computationele en analytische technieken. De inzichten die worden verkregen door FEA-simulaties hebben een positieve invloed op uw productontwikkelingsdoelen. Ons team combineert de beste tools met uitgebreide FEA-kennis. Hierbij richten we ons op het stellen van de juiste vragen en het leveren van heldere FEA-inzichten voor uw ontwerpproject.

onze aanpak

Sinds 1997 hebben we betrouwbare partnerships ontwikkeld om een van de toonaangevende CAE kennisleveranciers in de BeNeLux te worden. In nauwe samenwerking met onze klanten werken we een systematische aanpak uit om waardevolle inzichten te verkrijgen door middel van FEA simulaties. Onze ISO 9001:2015 certificering garandeert een tijdsefficiënte planning met duidelijke communicatie om u met succes de vereiste deliverables te leveren.


Deliverables

Wilt u weten waar de mogelijkheden voor optimalisatie liggen? wij helpen u daarbij door te beoordelen hoe uw ontwerp zal presteren onder realistische omstandigheden. Onze diensten strekken zich uit van modellering tot en met validatie. We combineren uw specificaties, onze modellen, analyseresultaten en aanbevelingen in één toegankelijk digitaal rapport. We kunnen u ook helpen bij het opzetten of verbeteren van uw interne FEA-proces.


Referenties

Ons FEA-team heeft een track record in verschillende takken van mechanische analyses, in verschillende regimes in verschillende industrieën: Lineair statisch, dynamisch, niet-lineair, (topologie) optimalisatie om er een paar te noemen. Bekijk hier wat van ons werk:

Project Vattenfall
Development The Ocean Cleanup
M Frigate radar mast design
Hyva Optimization


Structureel (statisch)

Structurele analyse is het aspect van engineering waarbij de sterkte en stabiliteit van een constructie wordt geëvalueerd. Het is een systematisch proces waarbij wiskundige en computationele modellen worden gebruikt om te bepalen hoe een constructie zich gedraagt onder verschillende belastingen en omstandigheden. Statische analyses zijn een soort constructieberekeningen die zich richten op het evenwicht van constructies onder statische belastingen, zoals de zwaartekracht. Deze analyses worden vaak gebruikt om te bepalen of de constructie voldoet aan de relevante normen.


Thermisch (mechanisch)

Met een thermische analyse kun je de temperatuurverdeling van een constructie met warmte- en temperatuurbelastingen onderzoeken. Door dit te combineren met een constructieberekening kunnen de belastingen worden bepaald die worden veroorzaakt door temperatuurafhankelijke variaties in de materialen. Deze analyses kunnen worden gebruikt om de geschiktheid van een constructie voor thermische belastingen te beoordelen.


(Materiaal) Niet-lineair gedrag

Een niet-lineaire berekening is een berekening waarbij een niet-lineaire relatie bestaat tussen toegepaste krachten en verplaatsingen. Niet-lineaire effecten kunnen ontstaan door geometrische niet-lineariteit (bijv. grote vervormingen), materiële niet-lineariteit (bijv. elasto-plastisch materiaal) en contact. Deze effecten resulteren in een stijfheidsmatrix die niet constant is tijdens de belastingstoepassing. Dit in tegenstelling tot de lineaire statische analyse, waarbij de stijfheidsmatrix constant blijft.


Vermoeiing

Een vermoeiingsanalyse wordt uitgevoerd om te berekenen of een constructie zal bezwijken door herhaaldelijk laden en ontladen, in plaats van door een statische structurele belasting. Deze vermoeiingsbelastingen zijn veel lager dan de toelaatbare structurele belastingen. De vermoeiingsbreuk is te wijten aan het ontstaan en de voortplanting van scheuren ergens in het onderdeel.


Dynamiek

Dynamische analyse verschilt van statische analyse doordat zowel tijd als massamoment een rol spelen in de reactie op belastingen. Deze typen analyses kunnen worden onderverdeeld in impliciete en expliciete analyses. Impliciete dynamische analyses worden onderverdeeld in modale- en harmonische responsen en rotordynamica.

Voorbeelden van expliciete dynamische analyses zijn crashtests, valtests en post-buckling gedrag.


Frequentierespons

Constructies die belast worden met een oscillerende belasting gaan trillen. De frequentie van de belasting heeft invloed op de grootte van de trillingen. Om deze respons op een reeks frequenties te bepalen, kan een frequentieresponsanalyse worden uitgevoerd. Dit type analyse kan worden gebruikt voor constant oscillerende belastingen of in een vast trillingsspectrum.


(Topologie) optimalisatie

Optimalisatiemethoden in eindige elementen zijn gebaseerd op het optimaliseren van rasterlocaties (vormoptimalisatie), geometrische eigenschappen (maatoptimalisatie) of materiaaleigenschappen (materiaaloptimalisatie). Topologieoptimalisatie is een krachtige vorm van vormoptimalisatie, die in staat is om hoogwaardige geoptimaliseerde constructiegeometrieën te genereren zonder dat de gebruiker een initieel concept hoeft aan te leveren.


Multi body dynamiek

Multi-Body Dynamics (MBD) is de theorie die beschrijft hoe krachten die inwerken op een verzameling gerelateerde lichamen ervoor zorgen dat ze bewegen. De snelheid van de lichamen en de vele interactiekrachten die op en tussen de lichamen werken zijn de resultaten van een simulatie van meerlichamendynamica.

Naast de klassieke meerlichamendynamica, die gebruik maakt van bewegingen van starre lichamen, maken de huidige state-of-the-art simulaties gebruik van flexibele lichamen, waarvan het gedrag gebaseerd is op modale analyses. Deze toevoeging maakt nauwkeurigere voorspellingen van dynamisch gedrag mogelijk.


Tijd om je ontwerp te verbeteren met FEA

Onze primaire FEA-software, Siemens Simcenter portfolio, is ook beschikbaar voor klanten met interne FEA-engineers. Als gebruikers bieden we de ondersteuning die we zelf ook graag hebben. We hebben ook succesvolle ervaring met het koppelen van FEA-modellen met CFD- en systeemsimulatie-modellen. Deze multifysische aanpak is een van de sterke punten van ons bedrijf.

Wilt u in contact komen over hoe Femto u op weg kan helpen naar innovatie? Vul onderstaand formulier in en wij nemen op korte termijn contact met u op.

Kom in contact

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Uitgelicht project

Voor Vattenfall’s offshore windpark Hollandse Kust Zuid heeft Femto de structurele analyses uitgevoerd van monopile deksels ontwikkeld door polyesterfabrikant Theuws en offshore engineering specialist Enersea. Monopiles vormen de fundering van de windturbines die enkele meters boven de zeespiegel uitsteken. Tijdens de bouw van het windmolenpark worden de afdekkingen gebruikt om het platform en de bouwvakkers in de monopaal te beschermen voordat de turbinetoren wordt geplaatst.

Lees de volledige FEA casestudy

Hoe kunnen wij u helpen?

Heeft u vragen of interesse in één van onze diensten? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Wij helpen u graag.

over ons

Bij Femto Engineering helpen we bedrijven hun innovatieve ambities te bereiken met specialistische engineering consultancy, software en R&D.
Wij zijn Siemens DISW Expert Partner voor Simcenter Femap, Simcenter 3D, Simcenter Amesim, Simcenter STAR-CCM+ en SDC Verifier. Neem contact met ons op en laat FEM en CFD voor u werken.

Privacy policy

×

Loop voorop in FEA & CFD

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks FEA kennis, nieuws en tips gratis in je inbox.