STAR-CCM+ dé multiphysische oplossing voor CFD engineers - Femto Engineering

Simcenter STAR-CCM+

Dé industriestandaard voor multiphysische CFD simulaties

Over STAR-CCM+

In de echte wereld werken verschillende disciplines op elkaar in, dus waarom zou je ze afzonderlijk bestuderen in simulaties? In 2004 werd STAR-CCM+ aan het publiek gepresenteerd als de eerste oplossing die problemen met vloeistofstroming en warmteoverdracht gelijktijdig kon oplossen. Met de software werden flexibele licentieopties, Cloud en software on demand mogelijkheden, uniek in die tijd, geïntroduceerd. Nu is STAR-CCM+ een van de uitgebreidere CFD-pakketten in de markt.

STAR-CCM+

CFD is complex, daarom helpt STAR-CCM+ jou door gevalideerde CFD expertise en veel functionaliteit samen te brengen in één gebruiksvriendelijk platform. Ben jij op zoek naar ruimere en eenvoudigere mogelijkheden voor modeleren, simuleren en visualiseren van CFD en Multi-fysische fenomenen? Dan is STAR-CCM+ dé oplossing! We zijn ervaren en enthousiaste gebruikers, die je graag vrijblijvend advies, een demonstratie of prijsopgave geven.

Neem contact op Ga naar de trial


Licentie-opties

CFD-berekeningen hebben de reputatie dat ze veel computing tijd en ruimte innemen. Afhankelijk van je budget, gebruiksintervallen en de model groottes biedt Siemens diverse licentie-types aan. Of je nu STAR-CCM+ vanaf je computer, cluster of  cloud wilt aansturen, STAR-CCM+ belemmert CFD engineers niet in hun keuzes.

Bekijk alle opties


Praktijkverhalen

Uitblinken in één ding is beter dan goed zijn in een heleboel? Niet voor ons, wij hebben software nodig die zowel breed als diep ingezet kan worden. Snelle doorlooptijden zijn belangrijk, maar ook risicovol. Daarom moet functionaliteit en betrouwbaarheid hand in hand gaan met efficiëntie en gebruiksgemak. Lees hier hoe STAR-CCM+ in een breed scala van industrieën en productielijnen succesvol wordt ingezet.

STAR-CCM+ case studies 


Belangrijke features

 • Alles-in-één oplossing
 • Multidisciplinair
 • Één geïntegreerde gebruikersinterface
 • Gestroomlijnde workflows
 • Top-of-class visualisatietechnologie
 • Virtual Reality (VR)
 • Excellente post-processing tools
 • Automation en customization
 • Flexibele en Cloud licentieopties
 • Schaalbaarheid HPC-gebruik
 • Parallele mogelijkheden voor processing en simulaties
 • CAD-associativiteit
 • Automatische mesh-generatie
 • Uitgebreide materialendatabase

Toepassingen

 • Vloeistofdynamica
 • Solide mechanica
 • Fluid-Structure Interaction (FSI)
 • Elektromagnetisme
 • Warmteoverdracht
 • Multiphase flow
 • Particle Dynamics
 • Elektrolyse
 • Aëro-akoestiek
 • Reologie
 • Verbrandingsprocessen

Factsheet

Download hier de factsheet over Simcenter STAR-CCM+

Lees meer


Brochure

Lees hier de volledige brochure


Lees meer

Case studies

Lees hier verschillende voorbeelden van case studies per industrie


Lees meer

What's new?

Wat is er nieuw in de huidige versie?


Lees meer

STAR-CCM+ voor studenten

Wat kan STAR-CCM+ betekenen voor studenten?


Lees meer

STAR-CCM+ community blog

Vindt hier het community blog van Siemens voor STAR-CCM+


Lees meer

Star-CCM+ data analysis

Download hier de data analysis factsheet van Simcenter STAR-CCM+


Lees meer

Waar STAR-CCM+ voor jou het verschil maakt

Wil je je technische systeem realistisch in kaart brengen dan wil je de aannames die je maakt zo grondig mogelijk testen. Simulatietechnologie speelt hierin een belangrijke rol. STAR-CCM+ is onderdeel van Siemens Simcenter Platform. Het doel van dit platform is om de beste en meest geïntegreerde oplossing te zijn van  het volledig virtueel in kaart brengen – m.b.v. system simulation, 3D CAE en  test oplossingen – van je product. Wat heeft jouw CFD afdeling nodig om bekend te staan als een innovatief en productief bolwerk? Kennis, vaardigheden en software die sneller tot nieuwe inzichten leidt. STAR-CCM+ wordt in de CFD gemeenschap gerespecteerd om deze kwaliteit en is daarom de centrale CFD oplossing van Siemens Simcenter.

Efficiëntie en kwaliteit

STAR-CCM+ maakt het importeren, repareren en vereenvoudigen van je CAD-import simpel, functioneel en snel. Ook geeft het gebruikers veel opties voor mesh-generatie. Beide zorgen ervoor dat je als engineer efficiënt een simulatiemodel van hoge kwaliteit kunt opzetten, zodat je meer tijd overhoudt voor post-processing, iets waar STAR-CCM+ je een enorme voorsprong in geeft.

Post-processing en visualisering

Ongetwijfeld heb je wel eens een prachtige flow-animatie voorbij zien komen of zelf gemaakt. Ze zijn niet alleen mooi, maar ook functioneel omdat ze je meer inzicht en controle geven over de simulatie. Met de intuïtieve en interactieve visualisatie-technologie in combinatie met de uitgebreide post-processing kwantificeringtools van STAR-CCM+ heb je als CFD-engineer, ook zonder programmeerervaring, een krachtige tool in handen om productprestaties nauwkeurig en effectief te voorspellen en te visualiseren. Met STAR-CCM+ kun je zelfs Virtual Reality (VR) capaciteiten in huis halen.

Laat ons je STAR-CCM+ support team zijn!

Meer complexe producten dan je denkt worden hedendaagse ontworpen met behulp van geavanceerde simulatietechnieken zoals CFD. In de Benelux hebben wij de unieke positie dat wij zowel gebruiker als geautoriseerd reseller van STAR-CCM+ zijn. Reken daarom op een ervaren CFD-team die je uitdagingen begrijpt en je snel inhoudelijk op weg helpt met de software.

Als CAE Smart Expert partner van Siemens Digital Industries Software ondersteunen wij sinds 2006 ruim 150+ organisaties en duizenden gebruikers in de Benelux met Simcenter producten. We zijn open, duidelijk en delen graag onze kennis met je m.b.v. advies, support, training, tutorials, seminars en nog veel meer.

We horen graag je uitdagingen, zodat we je passend kunnen adviseren. Kom kennismaken!


Neem contact op

Hoe kunnen wij u helpen?

Heeft u vragen of interesse in één van onze diensten? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Wij helpen u graag.

over ons

Bij Femto Engineering helpen we bedrijven hun innovatieve ambities te bereiken met specialistische engineering consultancy, software en R&D.
Wij zijn Siemens DISW Expert Partner voor Simcenter Femap, Simcenter 3D, Simcenter Amesim, Simcenter STAR-CCM+ en SDC Verifier. Neem contact met ons op en laat FEM en CFD voor u werken.

Privacy policy

×

Loop voorop in FEA & CFD

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks FEA kennis, nieuws en tips gratis in je inbox.