STAR-CCM+ Purchase & Product Information - Femto Engineering

STAR-CCM+

Ontworpen om de beste oplossing te zijn voor CFD-engineers.

STAR-CCM+

Gevalideerd en zeer gerespecteerd door de CFD-gemeenschap voor de uitgebreide functionaliteit en het gebruiksgemak rond modeleren, simuleren en visualiseren van CFD en Multi-fysische fenomenen, is STAR-CCM+ de software waarmee wij al onze CFD berekeningen uitvoeren. Ons team staat klaar met advies en support als je zelf STAR-CCM+ wilt gaan gebruiken. Neem contact op voor een vrijblijvende prijsopgave.

Brochure Factsheet Prijsopgave


Licentie-opties

CFD-berekeningen hebben de reputatie dat ze veel computing tijd en ruimte innemen. Afhankelijk van het budget, de gebruiksintervallen en de grote van de modellen heeft Siemens diverse licentie-opties. Simcenter STAR-CCM + kan zonder hardware- en licentiebeperkingen met on-demand, pay-as-you-go Power On Demand (POD) -licenties op een onbeperkt aantal cores ingezet worden.

Bekijk alle opties


Praktijkverhalen

Niemand kan je vertellen welke software beter voor je is, dit hangt volledig van jouw voorkeur af. Omdat wij in een industrie werken die constant wordt uitgedaagd om meer te doen met minder, werken wij met software waarbij functionaliteit en betrouwbaarheid niet ten koste gaan van efficiëntie en gebruiksgemak. Ook selecteren wij op tools met uitgebreide capaciteiten op diverse fysische domeinen. STAR-CCM+ voldoet volledig aan onze behoefte. Altijd goed om ook andere gebruikers aan het woord te laten.

Trek Bicycle Corporation
Bottero Glass Technologies
Hydrodynamic hull optimization

Smoke-contaminated buildings


Belangrijke features

 • Alles-in-één oplossing
 • Multidisciplinair
 • Één geïntegreerde gebruikersinterface
 • Gestroomlijnde workflows
 • Virtual Reality (VR)
 • Excellente post-processing tools
 • Automation en customization
 • Flexibele licentieopties
 • Parallel processen en simulaties runnen
 • CAD-associativiteit
 • Automatische mesh-generatie
 • Uitgebreide materialendatabase

Toepassingen

 • Vloeistofdynamica
 • Mechanica van materialen
 • Vloeistof-structuur interactie
 • Elektromagnetisme
 • Warmteoverdracht
 • Multiphase flow
 • Deeltjesdynamica
 • Elektrolyse
 • Aëro-akoestiek
 • Reologie
 • Ontbrandingsprocessen

Waar STAR-CCM+ voor jou het verschil maakt

In de echte wereld werken verschillende disciplines op elkaar in, dus waarom zou je ze afzonderlijk bestuderen in simulaties? In 2004 werd STAR-CCM+ aan het publiek gepresenteerd als de eerste oplossing die problemen met vloeistofstroming en warmteoverdracht gelijktijdig kon oplossen. Met de software werden flexibele licentieopties en Cloud/ HPC-toepassingen geïntroduceerd, waardoor de software makkelijk toegankelijk is. STAR-CCM+ behoort tot een van de uitgebreidere CFD-pakketten in de markt.

Realistisch, robuust en betrouwbaar

Wil je je technische systeem realistisch in kaart brengen dan wil je de assumpties die je maakt zo grondig mogelijk testen. Simulatietechnologie speelt hierin een belangrijke rol. Met STAR-CCM+ kun je je product volledig virtueel in kaart brengen en aan een reeks van testen onderwerpen, zodat je als engineer meer zekerheid inbouwt dat je simulatieresultaten overeenkomen met de wekelijke prestaties van het product. Hierdoor wordt de kans dat fysieke tests eerder slagen groter. Dit is de toegevoegde waarde van de software aan je productontwikkeling.

Gebruiksgemak

Star-CCM + maakt het importeren, repareren en vereenvoudigen van je CAD-import simpel, functioneel en snel. Ook geeft het gebruikers veel opties voor mesh-generatie. Beide zorgen ervoor dat je als engineer efficiënt een kwaliteitsvol simulatiemodel kunt opzetten, zodat je meer tijd overhoudt voor post-processing, iets waar STAR-CCM+ je een enorme voorsprong in geeft.

Post-processing

Misschien heb je wel eens een prachtige flow-animatie voorbij zien komen. Ze zijn niet alleen mooi, maar ook functioneel omdat ze je meer inzicht en controle geven over de simulatie. Met STAR-CCM+, intuïtieve en interactieve visualisatie-technologie in combinatie met de uitgebreide post-processing kwantificeringtools heb je als CFD-engineer, zonder veel programmeerervaring, een krachtige tool in handen om productprestaties nauwkeurig en effectief te voorspellen en te visualiseren. Met STAR-CCM+ kun je zelfs Virtual Reality (VR) capaciteiten in huis halen.

Laat ons je STAR-CCM+ support team zijn!

Femto Engineering is geautoriseerd STAR-CCM+ reseller voor de Benelux. We zijn niet alleen erg enthousiast over de software, we voeren er eigen werk mee uit in onze engineering consulting tak. Reken op een CFD-team die je uitdagingen begrijpt en je snel op weg helpt wanneer dat nodig is. Wij combineren de probleemoplossende mentaliteit van een engineer in onze support, met de zakelijke inzichten van een business partner en de implementatievaardigheden van een ICT-manager om je te helpen STAR-CCM+ succesvol in je bestaande engineeringprocessen te passen.

Software is niets zonder de gebruikers, daarom ondersteunen wij sinds 2006 als CAE partner van Siemens Digital Industries Software al ruim 150+ organisaties in de Benelux met advies, support, training, tutorials, seminars en nog veel meer.

Meer informatie nodig?

Meer complexe producten dan je denkt worden hedendaagse ontworpen met behulp van geavanceerde simulatietechnieken zoals CFD. Heb jij de juiste tools? We horen graag je uitdagingen, zodat we je passend kunnen adviseren. Neem vrijblijvend contact op!

E-mail +31(0)15.285.05.80

Hoe kunnen wij u helpen?

Heeft u vragen of interesse in één van onze diensten? Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op. Wij helpen u graag een stap verder.

over ons

Femto Engineering biedt als ingenieursbureau totaaloplossingen voor complexe Computer Aided Engineering (CAE)  in de vorm van consultancy, software, detachering, trainingen, technische ondersteuning en R&D. Als CAE Partner van Siemens PLM Software levert en ondersteunt Femto Engineering Femap, NX NastranSimcenter 3D, Star-CCM+ en SDC Verifier in de gehele Benelux.

×

Loop voorop in FEA & CFD

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks FEA kennis, nieuws en tips gratis in je inbox.