CFD Consultancy - Femto Engineering - Femto Engineering

CFD Consultancy

Wij helpen u uw product of proces te begrijpen door waardevolle inzichten te verwerven met stromingsdynamisch gedrag.

Wat kunnen wij voor u doen?

Computational Fluid Dynamics (CFD), of in ruimere zin stromingssimulaties, zijn de numerieke modellering van vloeistof- of gasstroming en warmteoverdrachtsgedrag met behulp van computationele en analytische technieken. Voor het interpreteren en begrijpen van de CFD-simulatieresultaten is echter altijd een ingenieur met kennis van vloeistofstromingsmodellering vereist. Ons team combineert de beste tools met deze kennis. Het hebben van een positieve impact op uw productontwikkelingsdoelen staat bij onze teams voorop. Hiervoor richten we ons op het stellen van de juiste vragen en het verstrekken van duidelijke CFD-inzichten voor uw ontwerpproject.

Onze aanpak

Sinds ons ontstaan meer dan 20 jaar geleden hebben we vertrouwde partnerschappen ontwikkeld om een van de toonaangevende CAE-providers in Nederland te worden. We worden erkend voor het afstemmen van onze expertise op moeilijke uitdagingen. Op het gebied van technische details garandeert onze ISO 9001: 2015-certificering dat systematische processen onze planning, beslissingen en communicatie met u begeleiden.


Deliverables

U wilt de mogelijkheden voor optimalisatie weten, wij helpen u daarbij door te beoordelen hoe uw ontwerp presteert onder realistische omstandigheden. Onze diensten strekken zich uit van modellering tot validatie. We combineren uw specificaties, onze modellen, analyseresultaten en aanbevelingen in één toegankelijk digitaal rapport. We kunnen u ook helpen bij het opzetten van een CFD-proces.


Referenties

Ons CFD-team heeft een trackrecord in verschillende takken van vloeistofdynamica, in verschillende regimes in meerdere industrieën: aerodynamica, verbranding, HVAC, hydrodynamica en turbomachines om er maar een paar te noemen. Bekijk hier een deel van ons werk:

Underwater Yacht Exhaust
Dambreak Benchmark Study
Wave impacts on rigid walls 
Thermal analysis PCB 


Multiphase flows

Het stromingsfenomeen kan meerdere fasen hebben. Een vaak gezien probleem zijn de vrije oppervlaktestromen. Een voorbeeld is de weerstand van de scheepsromp, zoals gevonden in toepassingen in de maritieme industrie. Zie hoe uw jacht sneller dan ooit tevoren over de digitale oceaan vaart.


Fire & smoke simulation

Branden gebeuren, en architecten en bouwers moeten erop voorbereid zijn. Het is mogelijk om brand in gebouwen te simuleren inclusief rook- en zichtvoorspellingen. Dit is belangrijk voor de certificering van gebouwen en kan nauwkeuriger en goedkoper worden gedaan dan fysieke tests.


Mixing Flows

Het mengproces wordt veel gebruikt in de proces- en voedingsindustrie. Opschalen naar productieniveau is niet-lineair, de grotere omvang brengt allerlei extra problemen en knelpunten met zich mee. Om van kleine schaal naar volledige schaal te gaan, zijn vaak dure tests nodig. U kunt CFD gebruiken om deze dure testfasen te verminderen tijdens uw opschaling naar volledige productie.


Heat Transfer

De overdracht van thermische energie van vloeistoffen naar vaste stoffen en vice versa heeft invloed op de prestaties van machines. Zonder de juiste koeling kunnen apparatuur en kantoren oververhit raken, waardoor de levensduur en het comfort afnemen. Door CFD-analyses te gebruiken voor koelingontwerpsimulatie (datacenters, HVAC) kan het begrip verbeteren, het comfort verbeteren en kostenbesparingen opleveren.


Flow Induced Motion

Door stromingen veroorzaakte bewegingen kunnen vaak leiden tot ongewenste effecten van de objecten van belang. Een korte selectie: kabels die fluiten en trillen, vleugels die buigen, kettingen die overbelast raken en breken. CFD-simulatie kan worden gebruikt om die bewegingen te voorspellen, wat leidt tot betere ontwerpen die langer meegaan.


External Flows

Stromingen rond onbegrensde objecten kunnen stroomafwaarts interessante verschijnselen veroorzaken. Door beter te begrijpen hoe waken omgaan met hun omgeving, kunnen deze effecten worden bestudeerd en gecontroleerd.


Tijd om uw ontwerp te verbeteren met CFD

Onze primaire CFD-software, Simcenter STAR-CCM + , is ook beschikbaar voor klanten met in-house CFD-engineers. Als gebruikers bieden we de ondersteuning die we zelf graag hebben. We hebben ook succesvolle ervaring door Computational Fluid Dynamics-modellen te koppelen aan structurele dynamica en thermische modellen. Deze multifysische benadering is een van de sterke punten van ons bedrijf. Bedankt dat u de tijd heeft genomen om onze site te bekijken. Vul dit formulier in om ons te laten weten hoe we u van dienst kunnen zijn.

Neem contact op

Featured Project

STAR-CCM + Benchmark: Dambreak

Om vertrouwen te krijgen in uw model en methoden, spelen benchmarks een belangrijke rol. Het dambreuk-experiment, zoals uitgevoerd door MARIN, wordt gebruikt als testcase om het gedrag van water te verifiëren in een STAR-CCM + CFD-simulatie. Geconcludeerd kan worden dat er een goede vergelijking aanwezig is tussen de resultaten van het experiment en de resultaten van de STAR-CCM + simulatie.

Volledige CFD casestudy lezen

Hoe kunnen wij u helpen?

Heeft u vragen of interesse in één van onze diensten? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Wij helpen u graag.

over ons

Bij Femto Engineering helpen we bedrijven hun innovatieve ambities te bereiken met specialistische engineering consultancy, software en R&D.
Wij zijn Siemens DISW Expert Partner voor Simcenter Femap, Simcenter 3D, Simcenter Amesim, Simcenter STAR-CCM+ en SDC Verifier. Neem contact met ons op en laat FEM en CFD voor u werken.

Privacy policy

×

Loop voorop in FEA & CFD

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks FEA kennis, nieuws en tips gratis in je inbox.