System Simulations Consultancy - Femto Engineering - Femto Engineering

System Simulations Consultancy

Evalueren en optimaliseren van systemen met behulp van systeemsimulaties technologie

Wat we doen in Systeemsimulaties

De producten van tegenwoordig worden steeds complexer. Vaak zijn ze een mix van mechanische, elektrische, pneumatische en hydraulische componenten naast sensoren en microprocessoren met verschillende interacties. Systeemsimulatie helpt ingenieurs om de interactie van de verschillende componenten binnen het systeem te begrijpen. Dergelijke simulaties leveren informatie voor nieuwe innovatieve ontwerpen in een zeer breed scala van industrieën, zoals lucht- en ruimtevaart, auto-industrie, scheepsbouw, offshore, bouw, machinebouw en vele andere.

Onze aanpak

Systeemsimulaties hebben als doel de efficiëntie van een systeem te verhogen door ingenieurs te helpen de interactie van de verschillende componenten binnen het systeem te begrijpen. Het bouwen van een model voor een systeem bestaat uit een aantal stappen:

  • Inzicht krijgen in het systeem door de componenten en hoe ze op elkaar inwerken op een rij te zetten.
  • Het doel van de simulatie definiëren om te bepalen welke fysica moet worden opgenomen en hoe gedetailleerd de componenten moeten zijn.
  • De juiste simulatiecomponenten invoeren en aan elkaar koppelen.
  • De juiste fysische modellen toewijzen aan de verschillende componenten om hun gedrag vast te leggen.
  • De juiste parameters invoeren voor de fysische modellen om het werkelijke systeem weer te geven.
  • De simulatie uitvoeren.

Elke component wordt afzonderlijk gesimuleerd met zijn parameters, startconditie en interacties met het systeem. De prestaties van de componenten kunnen worden gecontroleerd en de impact van parameterwijzigingen kan worden onderzocht.


Onze deliverables

Afhankelijk van de ontwerpfase waarin je je bevindt, kun je systeemsimulaties op verschillende manieren gebruiken. Vroeg in de ontwerpfase helpt een systeemsimulatie bij de dimensionering van componenten (bijv. benodigd vermogen, hoeveelheid warmte die moet worden afgevoerd). Tijdens de ontwerpfase kunnen steeds meer details worden toegevoegd aan componenten en subsystemen om dynamisch gedrag te bepalen.

We helpen je inzicht te krijgen in de interacties van verschillende componenten binnen je systeem en de algehele prestaties.

We kunnen je een volledig ingesteld model geven waarbij je de parameters kunt wijzigen of we kunnen je een analyse geven via een rapport met Simcenter Amesim.


Referenties

Project Dragonfly
Leer meer over de ervaring van onze project DragonFly Jordi met onze systeemsimulatie software: Simcenter Amesim.
lees meer


Ruimtevaart & Marine

De bibliotheek voor lucht- en ruimtevaart biedt de mogelijkheid om de dynamica van voertuigen in vloeistoffen en andere systemen te simuleren met randvoorwaarden die zijn gekoppeld aan de atmosfeer. Voorbeelden van simulaties zijn evaluatie van vliegtuig/marine missies, gasturbine prestaties, vliegtuig brandstofsystemen of vliegtuig dynamica.


Automotive

Automobielbibliotheken kunnen de dynamica van voertuigen op wielen modelleren, evenals verschillende onderdelen van hun aandrijflijn. Voorbeelden zijn de dimensionering van brandstofcellen, het optimaliseren van brandstofverbruik of het evalueren van voertuigdynamica.


Elektronica

Elektronica kan worden gemodelleerd van elementaire elektrische systemen, specifieke vliegtuig- of automobielelektronica, tot gedetailleerde batterij- en motormodellen. Simulatievoorbeelden zijn de studie van elektrochemische processen in batterijen, veroudering van batterijen, warmteproductie in een elektromotor of optimalisering van batterij- en motorprestaties van een elektrisch voertuig.


Hydraulisch & Pneumatisch

Hydraulica en pneumatiek bibliotheken maken de simulatie van verschillende systemen mogelijk, van een eenvoudige hydraulische krik, tot een fase veranderende vloeistof in een air-conditioning unit. Voorbeelden van simulaties zijn de vermindering van de drukval door een magneetklep, de simulatie van de hydraulische weerstand door leidingen of de dimensionering van een brandstofpomp.


Mechanisch

Mechanical libraries allow the modelling of kinetic and dynamic behaviour of multi-body systems. Examples are the evaluation of a shock damper, design of gearbox or testing the influence of friction of a moving assembly.


Thermisch

Thermische systemen kunnen worden gemodelleerd voor een verscheidenheid van simulaties. Voorbeelden zijn de dimensionering van een radiator of de evaluatie van de warmteontwikkeling in een batterijcel.


Tijd om uw ontwerp te verbeteren met systeemsimulaties

Ook benieuwd hoe systeemsimulaties u kunnen ondersteunen in het verbeteren van uw ontwerp en proces? Vul dan dit formulier in om ons te laten weten hoe wij u van dienst kunnen zijn.

Contact

Uitgelicht project

Hoe Amesim Software Project Dragonfly helpt opstijgen

Lees meer over de ervaring van onze project DragonFly stagiair Jordi met onze nieuwe systeemsimulatiesoftware: Simcenter Amesim.

lees meer

Hoe kunnen wij u helpen?

Heeft u vragen of interesse in één van onze diensten? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Wij helpen u graag.

over ons

Bij Femto Engineering helpen we bedrijven hun innovatieve ambities te bereiken met specialistische engineering consultancy, software en R&D.
Wij zijn Siemens DISW Expert Partner voor Simcenter Femap, Simcenter 3D, Simcenter Amesim, Simcenter STAR-CCM+ en SDC Verifier. Neem contact met ons op en laat FEM en CFD voor u werken.

Privacy policy

×

Loop voorop in FEA & CFD

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks FEA kennis, nieuws en tips gratis in je inbox.