Simcenter Amesim - Femto Engineering - Femto Engineering

Simcenter Amesim

Evalueer en optimaliseer systemen met behulp van Simcenter Amesim.

Over Simcenter Amesim

Simcenter Amesim is een volledig geïntegreerd, schaalbaar systeemsimulatieplatform voor het modelleren en analyseren van systemen met meerdere domeinen. De software bevat een uitgebreide set bibliotheken met componenten voor verschillende fysische domeinen zoals thermisch, elektrisch, hydraulisch en mechanisch. Met Simcenter Amesim kunnen ingenieurs de interacties binnen een systeem en de prestaties ervan beoordelen en optimaliseren.

Amesim

Als onderdeel van Siemens Digital Industries Software is Simcenter Amesim opgezet als een schaalbaar systeemsimulatieplatform. Het kan al worden gebruikt voordat er CAD-geometrie beschikbaar is om te helpen bij de voorbereidende ontwerpfasen en kan worden opgeschaald naar een gedetailleerd model voor toepassingen zoals het valideren van prestaties of besturingssystemen.

Amesim wordt geleverd met kant-en-klare componenten en fysica bibliotheken, inclusief thermische, elektrische, hydraulische en mechanische domeinen. De parametrische set-up die voor alle componenten wordt gebruikt, biedt een goede basis voor het uitvoeren van optimalisatie- of gevoeligheidsstudies.

Contact us


Licensing opties

Om u in staat te stellen tijd te besparen bij het maken van modellen, biedt Simcenter Amesim, dat deel uitmaakt van het Xcelerator™-portfolio, 50 kant-en-klare multi-fysica bibliotheken met meer dan 6.500 componenten die zijn ontwikkeld en gevalideerd in samenwerking met industriële partners.

Neem contact op
Online essentials subscriptie


Case studies

GKN Automotive
GKN Automotive gebruikt Simcenter Amesim om zijn volgende generatie eDrive-technologieën te optimaliseren

Lees meer

SCANIA
Scania vult testen aan door een systeemsimulatieaanpak toe te passen

Lees meer


Kenmerken

 • Tijd- of frequentiedomeinanalyse
 • Dynamisch niet-lineair gedrag
 • Modelbouwer met gereduceerde volgorde
 • 50+ bibliotheken/6500+ componenten
 • Elektrische systeemsimulatie
 • Simulatie vloeistofsysteem
 • Simulatie mechanisch systeem
 • Simulatie aandrijfsysteem

Applicaties

 • Hydraulische systemen
 • Thermisch beheer
 • Brandstofcel/Batterij
 • Besturingsstrategie

Lees meer over hoe Simcenter Amesim u kan helpen uw workflow te optimaliseren en engineeringtijd te verminderen.


Lees meer

Met Simcenter Amesim kunnen fabrikanten van terreinuitrustingen de ontwikkeling van hydraulische componenten stroomlijnen.


Lees meer

Ontdek in deze video hoe u de nieuwe tool Simcenter Amesim ROM Builder gebruikt.


Lees meer

Ontdek de nieuwe mogelijkheden van Simcenter systeemsimulatieoplossingen versie 2304


Lees meer

Wat heb ik aan Simcenter Amesim?

Simcenter Amesim is een eenvoudig te gebruiken en betrouwbare softwareoplossing. Door de kant-en-klare uitgebreide bibliotheken kan vrijwel elk type multi-domein systeem eenvoudig worden gebouwd. Met geavanceerde voor- en nabewerkingstools kunt u diepgaande informatie over uw systemen verkrijgen. Er is geen CAD-geometrie nodig, zodat deze analyses al vroeg in de ontwerpfase kunnen worden uitgevoerd, wat tijd bespaart in de latere fasen. Ontwerpverkenning en optimalisatie gaan hand in hand en Simcenter Amesim stelt u in staat te innoveren.

Femto Engineering Simcenter 3D

Waarom Femto Engineering?

 • We zijn sinds 2006 een Siemens CAE Expert partner en bieden full-service verkoop en ondersteuning aan meer dan 100 bedrijven in de Benelux.
 • We gebruiken Siemens Digital Industries Software voor onze systeem engineering en  FEA- en CFD-adviesdiensten. Onze consultants geven advies over de juiste tools voor u, van eenvoudige tot complexe behoeften.
 • Je kunt je vaardigheid vergroten via onze trainingsklassen, tutorials en met de hulp van onze toegewijde support engineers.


Contact us

gerelateerde artikelen

meer gerelateerde artikelen

Advies

Wij gebruiken Siemens Digital Industries Software voor onze engineering consultancy. Onze consultants kunnen u adviseren over de tools die aan uw specifieke behoeften zullen voldoen. U kunt een gratis consultatie met ons plannen.

Lees meer

Training

Wij bieden verschillende manieren om uw team op te leiden zodat het optimaal gebruik kan maken van de mogelijkheden van Siemens Digital Industries Software. Van seminars en algemene cursussen tot op maat gemaakte cursussen, wij bieden altijd relevante inhoud.

lees meer

Support

Softwareondersteuning is inbegrepen bij alle actieve onderhoudscontracten. Of het nu per telefoon, e-mail, toegang op afstand of op locatie is, ons team van support engineers staat vanaf het begin voor u klaar.

Lees meer

Hoe kunnen wij u helpen?

Heeft u vragen of interesse in één van onze diensten? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Wij helpen u graag.

over ons

Bij Femto Engineering helpen we bedrijven hun innovatieve ambities te bereiken met specialistische engineering consultancy, software en R&D.
Wij zijn Siemens DISW Expert Partner voor Simcenter Femap, Simcenter 3D, Simcenter Amesim, Simcenter STAR-CCM+ en SDC Verifier. Neem contact met ons op en laat FEM en CFD voor u werken.

Privacy policy

×

Loop voorop in FEA & CFD

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks FEA kennis, nieuws en tips gratis in je inbox.