Explore STAR-CCM+ licensing options here - Femto Engineering - Femto Engineering

Simcenter STAR-CCM+ licentie-opties

Simcenter STAR-CCM+ biedt klanten veel flexibiliteit met verschillende licentie-opties. We behandelen elke optie met een korte uitleg over hoe ze werken. De onderstaande afbeelding moet u een algemeen idee geven van de opties, gesorteerd op type gebruik en grootte van het model (de modellen).

Serial Session + Power Tokens

Met deze licentie kunt u 1 sessie tegelijk uitvoeren waarbij u zowel mesh als oplost op 1 core. Dit is voor gebruikers die simulaties uitvoeren op een werkstation, en kan ook pay-by-the-core licentie genoemd worden. Voor elke extra core waarop u wilt oplossen, heeft u 1 Token nodig. Dus bijvoorbeeld 1 Simcenter STAR-CCM+ Serial Session + 5 tokens zou oplossen op 6 cores in totaal. Wanneer u een werkstation heeft met veel cores, is de Power Session de meest kostenefficiënte optie.

Power Sessie

Met deze licentie draait u 1 sessie per keer met onbeperkte cores voor een vaste, jaarlijkse prijs. Of er nu 10 of 10.000 cores worden gebruikt, u betaalt hetzelfde. Als u Simcenter STAR-CCM+ op een groot cluster wilt draaien, en de doorvoer van een grote simulatie wilt maximaliseren, dan is dit het type licentie voor u. Krijg antwoorden in uren, in plaats van dagen, en maximaliseer het rendement op uw clusterinvestering.

Power-On-Demand

Deze licentie is voornamelijk voor cloud, burst en sporadisch gebruik. U krijgt onbeperkte cores, en gemeten gebruik vanaf een minimum van 500 uur. Er is een onbeperkte burst-mogelijkheid voor piekbelasting van projecten en u kunt meerdere jobs tegelijk uitvoeren. Factureerbare uren kunnen worden bijgehouden en gedeeld tussen collega’s, dochterondernemingen en projecten. Power-on-Demand kan ook “Power Session per uur” worden genoemd. Real-time licenties worden per uur gekocht, en het tegoed is 12 maanden geldig.

Power Tokens

Dit is een unieke benadering van Simcenter STAR-CCM+ licensing. Samen met een Seriële Sessie kunt u hiermee één Simcenter STAR-CCM+ job op meerdere cores uitvoeren. Met elke Power Token kunt u één extra core gebruiken. Power Tokens bieden ultieme flexibiliteit omdat ze u in staat stellen om een willekeurig aantal gelijktijdige configuraties van een ontwerpverkenningscampagne uit te voeren, elk op zoveel cores als nodig. Met 10 Power Tokens kunt u 1 Simcenter STAR-CCM+ sessie starten en hebt u toegang tot alle pre- en post-processing functies (waarbij de Simcenter STAR-CCM+ solver is gedeactiveerd).

Academische licenties en meer informatie

Academische licenties moeten worden aangevraagd bij Siemens Digital Industries Software en zijn alleen voor geselecteerde academische instellingen. Dus als u een student bent, moet u uw universiteit vragen of zij een educatieve licentie beschikbaar hebben.

Wij hopen dat dit artikel u heeft geholpen om de verschillende STAR-CCM+ licentie mogelijkheden te begrijpen. Natuurlijk kunt u altijd contact met ons opnemen als u vragen heeft.  Wij helpen u graag!

oktober 30, 2019
Hoe kunnen wij u helpen?

Heeft u vragen of interesse in één van onze diensten? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Wij helpen u graag.

over ons

Bij Femto Engineering helpen we bedrijven hun innovatieve ambities te bereiken met specialistische engineering consultancy, software en R&D.
Wij zijn Siemens DISW Expert Partner voor Simcenter Femap, Simcenter 3D, Simcenter Amesim, Simcenter STAR-CCM+ en SDC Verifier. Neem contact met ons op en laat FEM en CFD voor u werken.

Privacy policy

×

Loop voorop in FEA & CFD

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks FEA kennis, nieuws en tips gratis in je inbox.