STAR-CCM+ A modern solution for modern engineers - Femto Engineering

STAR-CCM+: Een moderne oplossing voor moderne ingenieurs

Waarom het de moeite waard is om STAR-CCM+ te onderzoeken

Wat is het meest ontzagwekkende gevoel dat je als ingenieur kunt hebben? Het moet zijn om te zien dat je ontwerp succesvol wordt ingezet en gebruikt in het dagelijks leven. Jij en je collega’s hebben veel energie gestoken in het ontwikkelingsproces zodat het product de beste versie wordt die het kan zijn. Nu is het in productie, slim, stabiel en heb je gelukkige, betalende klanten. Werk goed gedaan!

Het onbekende verkennen: spannend en noodzakelijk

Maar laten we even teruggaan naar het ontwikkelingsproces. Er zijn geen gemakkelijke problemen meer om op te lossen. Ongelukkig? Misschien. Een probleem? Natuurlijk niet! Ingenieurs zijn gedreven om het onbekende te verkennen, nieuwe toepassingen te ontdekken en de grenzen van onze technische mogelijkheden te verleggen.  Tegenwoordig hebt u echte inventiviteit, kwaliteit en snelheid nodig om te concurreren. U beschikt misschien over een hele reeks CAD- en CAE-tools, maar zijn die wel modern en helpen ze u echt te innoveren en het ontwikkelingsproces te versnellen?

Waarom STAR-CCM+?

Bent u op zoek naar een oplossing die moderne simulatie- en modelleertechnieken echt ondersteunt? Dan moet u volgens ons zeker eens kijken naar de mogelijkheden van Siemens multidisciplinair simulatieplatform STAR-CCM+. Deze oplossing is ongeëvenaard in zijn mogelijkheden om problemen met multifysica en complexe geometrieën aan te pakken. Het beantwoordt dan ook uitstekend aan de uitdagingen van de moderne ingenieur. Laten we die uitdagingen eens nader bekijken!

Technische uitdagingen

Als ingenieur is het belangrijk dat u in staat bent te voorspellen welk effect eventuele ontwerpaanpassingen hebben op de uiteindelijke prestaties van uw producten. Om hierin doeltreffend te zijn, moeten deze voorspellingen accuraat zijn.

CAE-oplossingen zoals STAR-CCM+ bieden uitgebreide voorspellingen die meestal nauwkeuriger zijn en minder tijd kosten dan handberekeningen en fysieke tests.
Wanneer het op een doeltreffende manier wordt gebruikt, kan het een ontwerp drastisch verbeteren door meerdere iteraties, wat resulteert in producten van hogere kwaliteit die robuuster zijn en beter voldoen aan de verwachtingen van de klant. Door de kostenverlagende factoren voegt de software waarde toe en begint uiteindelijk zichzelf terug te betalen.

 

De X-factor van STAR-CCM+

U zou kunnen denken dat elk simulatie-instrument ongeveer hetzelfde doet, maar dat is niet het geval. Functionaliteit, bruikbaarheid en prijs zijn slechts enkele onderscheidende factoren. Voor een constante stroom van relevante gegevens, die nodig is bij productontwikkeling, moet simulatiesoftware volgens ons multidisciplinair, tijdig en betaalbaar zijn en ondersteund worden door deskundigen.

Multidisciplinair

Neem bijvoorbeeld de aërodynamica, de warmteoverdracht en de vaste-stofmechanica waarmee wij rekening houden bij het ontwerpen van een aërodynamische structuur. In de echte wereld werken deze disciplines op elkaar in, dus waarom zouden we ze afzonderlijk bestuderen met simulatie? Wat heb je eraan als je ze samen bestudeert?

Multidisciplinair is een belangrijk aspect van de moderne simulatiepraktijk, omdat de voor een specifiek product relevante fysica wordt gecombineerd en virtueel door een reeks configuraties en scenario’s wordt gestuurd. Op deze manier wordt het aantal benaderingen en aannames tot een minimum beperkt, zodat ingenieurs erop kunnen vertrouwen dat de simulatieresultaten overeenkomen met de werkelijke prestaties van het product.

Tijdig:

Uw gegevens kunnen baanbrekend zijn voor de ontwikkeling van uw product, maar als u uw product niet snel op de markt kunt brengen, doen anderen dat wel. Daarom moet automatisering de kern vormen van moderne simulatieoplossingen. Met STAR-CCM+ kunt u uw simulatieproces eenvoudig automatiseren om een constante stroom van relevante gegevens te leveren. Op deze manier kan de tijd en moeite die is geïnvesteerd in het maken van een multidisciplinair simulatiemodel eenvoudig worden hergebruikt in een breed scala van ontwerpconfiguraties en scenario’s.

Betaalbaar:

Uiteindelijk wilt u dat uw simulatieoplossing zichzelf terugbetaalt. Daarom moet u erop kunnen vertrouwen dat uw oplossing u een hoog rendement op uw investering zal bieden. STAR-CCM+ biedt u haar toegevoegde waarde in de vorm van lagere ontwikkelingskosten. Engineers zullen meer kunnen innoveren, omdat ze meer tijd kunnen besteden aan het daadwerkelijk analyseren van de simulatiegegevens en minder tijd aan het voorbereiden en opzetten van de simulatiemodellen. Het is meestal de implementatie zelf die het lastige gedeelte is. Maar de innovatieve licentiesystemen van STAR-CCM+ zijn flexibel en voorzien in verschillende behoeften. Lees hier meer over de licentie mogelijkheden!

Gesteund door experts:

Alle aspecten van STAR-CCM+, van de geïntegreerde interface, uitgebreide mogelijkheden tot flexibele licentie-opties, hebben een stellaire reputatie in verschillende industrieën voor klantvriendelijkheid. STAR-CCM+ gebruikers vormen een elite gemeenschap en worden ondersteund door toegewijde support engineers, zoals die van Femto Engineering. Wij laten geen supportvraag onbeantwoord en gaan altijd een stap verder om u te helpen het best mogelijke product te maken.

Hopelijk vond je dit artikel leuk! Voor vragen of opmerkingen kunt u altijd contact met ons opnemen! Overweeg ook om ons te volgen op LinkedIn, Twitter of Facebook zodat u onze volgende STAR-CCM+ post niet mist!

Neem contact met ons op!

juni 15, 2018
Hoe kunnen wij u helpen?

Heeft u vragen of interesse in één van onze diensten? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Wij helpen u graag.

over ons

Bij Femto Engineering helpen we bedrijven hun innovatieve ambities te bereiken met specialistische engineering consultancy, software en R&D.
Wij zijn Siemens DISW Smart Expert Partner voor Simcenter Femap, Simcenter 3D, Simcenter STAR-CCM+ en SDC Verifier. Neem contact met ons op en laat FEM en CFD voor u werken.

Privacy policy

×

Loop voorop in FEA & CFD

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks FEA kennis, nieuws en tips gratis in je inbox.