Optimizing systems using 1D simulation - Femto Engineering - Femto Engineering

1D Systeemsimulatie

Evalueren en optimaliseren van systemen met behulp van 1D-simulatietechnologie

Complexe producten? Systems Engineering!

De producten van vandaag worden steeds complexer. Vaak zijn ze een mix van mechanische, elektrische, pneumatische en hydraulische componenten, naast sensoren en microprocessoren, met een wisselende mate van interactie. 1D-simulatie wordt gebruikt om systemen te simuleren, waardoor ingenieurs de interactie van de verschillende componenten binnen het systeem beter begrijpen. Simulaties als deze leveren informatie op voor nieuwe innovatieve ontwerpen in een zeer breed scala van industrieën, zoals lucht- en ruimtevaart, automobielindustrie, bouw, scheepsbouw, offshore en vele andere. Bent u nieuw met 1D-simulatie-engineering, wilt u er meer over weten en waarom het uw ontwerpcyclus ten goede zou kunnen komen? Lees verder en ontdek het!

 

Stappen in 1D simulatie

1D-simulaties hebben tot doel de efficiëntie van systemen te verhogen, door ingenieurs te helpen de interactie tussen de verschillende componenten binnen het systeem te begrijpen. Het proces van het bouwen van een model voor een systeem bestaat uit een aantal stappen:

  • De juiste componenten invoeren en ze aan elkaar koppelen
  • Wijs de juiste fysische modellen toe aan de verschillende componenten (b.v. stijfheid, versnelling, enz.)
  • De juiste parameters voor de fysische modellen invoeren
  • Start de simulatie

Elk onderdeel wordt afzonderlijk gesimuleerd met zijn eigen input en parameters. Dit betekent dat het model een nauwkeurige weergave geeft van de prestaties van het systeem, omdat het ook rekening houdt met de interacties van de verschillende componenten met elkaar.

 

Voordelen en verschillen met betrekking tot 2D/3D-simulatie

Wat maakt 1D simulatie nu anders dan 2D of 3D simulatie en waarom zou u het overwegen? Het belangrijkste verschil hier is dat 2D/3D simulaties de interactie van individuele componenten met hun omgeving laten zien, terwijl 1D simulaties het gehele ontwerp van een systeem laten zien en de interacties van de verschillende componenten van dit systeem. Dit maakt een 1D simulatie uitstekend geschikt voor het optimaliseren van het ontwerp van een geheel systeem, terwijl een 3D simulatie zeer geschikt is voor het bepalen van de optimale ontwerpeigenschappen van afzonderlijke componenten. De afbeelding hieronder geeft een mooi overzicht. 3D en 1D simulatie kunnen naast elkaar werken, omdat 3D gegevens kunnen worden gebruikt als input voor de systeemsimulatie.

Simulatie op systeemniveau is een instrument dat gedurende de gehele ontwikkelingscyclus kan worden gebruikt, van initieel ontwerp tot testen en optimalisatie. Dit betekent dat informatie over één platform kan worden overgedragen en het risico van miscommunicatie wordt verkleind. Met simulatie kunt u een grondig digitaal prototype van uw product maken, waardoor u de omvang en de kosten van fysieke tests kunt beperken zonder dat dit ten koste gaat van de kwaliteit. Dit zijn slechts enkele van de voordelen die 1D-simulatie tot een geweldig hulpmiddel voor ingenieurs maken.

Gereedschap

Femto Engineers gebruikt Simcenter Amesim uit de simulatiesoftwareportefeuille van Siemens PLM Software. Amesim biedt gekalibreerde, schaalbare, multi-domein fysieke systeemmodellering en -analyse. De software is ontwikkeld door industrie-experts met gebruikersefficiëntie en kosteneffectiviteit in het achterhoofd. Dit maakt het een zeer breed inzetbare software. Voorbeelden van projecten die met succes met Amesim zijn uitgevoerd zijn het analyseren en voorspellen van de systeemprestaties van een graafmachine, de optimalisatie van noodremmen voor druivenoogstmachines, en de beoordeling van de klimaatbeheersingssystemen van een vliegtuigcabine. Amesim is in staat om alle verschillende gebieden van deze systemen te combineren en een nauwkeurige analyse te geven.

 

 

Heeft u nog vragen of bent u geïnteresseerd om te bespreken hoe 1D-simulatie uw project ten goede zou kunnen komen? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen voor meer informatie over ons software portfolio en onze consulting services!

Neem contact met ons op!

juli 9, 2019
Hoe kunnen wij u helpen?

Heeft u vragen of interesse in één van onze diensten? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Wij helpen u graag.

over ons

Bij Femto Engineering helpen we bedrijven hun innovatieve ambities te bereiken met specialistische engineering consultancy, software en R&D.
Wij zijn Siemens DISW Expert Partner voor Simcenter Femap, Simcenter 3D, Simcenter Amesim, Simcenter STAR-CCM+ en SDC Verifier. Neem contact met ons op en laat FEM en CFD voor u werken.

Privacy policy

×

Loop voorop in FEA & CFD

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks FEA kennis, nieuws en tips gratis in je inbox.