Energy saving devices - Simcenter STAR-CCM+ case study - Femto Engineering - Femto Engineering

Energy saving devices – Simcenter STAR-CCM+ case study

Energiebesparende instrumenten als kosten- en energie-efficiënte oplossing voor de maritieme industrie

Introductie energiebesparende instrumenten

Scheepseigenaren en exploitanten in de maritieme sector zijn voortdurend op zoek naar innovatieve, energie-efficiënte en kosteneffectieve oplossingen voor het groeiende vervuilingsprobleem. Een oplossing die steeds populairder wordt, is het gebruik van energiebesparende voorzieningen, of energy saving devices (ESD), die de hydrodynamische prestaties van schepen verbeteren door actieve of passieve stromingscontrole.

Er kunnen twee categorieën ESD worden onderscheiden:

  1. ESD’s welke gericht zijn op vermindering van de weerstand van het schip;
  2. ESD’s welke gericht zijn op verbetering van de voortstuwingsprestaties. Door verbeteringen van het voortstuwingssysteem zelf, bijvoorbeeld met Propeller Boss Cap Fins, of door het gebruik van systemen die de interactie tussen romp en voortstuwing verbeteren, zoals pre-ducts.

De case study draait om de laatste groep van toepassingen. In het artikel wordt ingezoomd op de uitdagingen in het ontwerpproces die moeten worden overwonnen om de voordelen van die technologieën toe te passen. Leer hoe CFD-simulatie met behulp van Simcenter STAR-CCM+ hiervoor kan worden ingezet in de whitepaper die we hebben geselecteerd.

Download de gratis STAR-CCM+ White Paper ‘Lloyd’s Register Energy Saving Devices for the Marine Industry’ via de onderstaande button.

Download whitepaper

Over Simcenter Software

Simulatiesoftware identificeert probleemgebieden voordat prototypes worden gebouwd, verlaagt de ontwikkelingskosten, verbetert de herhaalbaarheid en stimuleert optimalisatie en innovatie. Om het meeste uit uw software investering te halen is het belangrijk dat gebruikers betrokken zijn en de tools die ze gebruiken volledig kunnen omarmen. Daarom bieden wij als Femto Engineering inzicht in de vele implicaties van simulatiesoftware door middel van case studies, kennisartikelen en evenementen. Meer informatie over Simcenter software vindt u op onze pagina.

Onze Software services

Wij streven ernaar onze softwarepartners een leven lang leren te bieden door volledige softwareservice te bieden door middel van training, advies en ondersteuning. Ontdek hieronder wat dit betekent en meer. Voor meer informatie kun je contact met ons opnemen via het formulier hieronder.

Contact us

Advies

We gebruiken Siemens Digital Industries Software voor ons engineering-adviezen. Onze adviseurs maken inzichtelijk welke tools aansluiten bij jouw specifieke verwachtingen. Je kan een gratis consult bij ons aanvragen.


Lees meer

Training

Wij bieden verschillende manieren om teams op te leiden om alle mogelijkheden van Siemens Digital Industries Software te benutten. Van seminars en algemene cursussen tot cursussen op maat, bieden wij altijd relevante inhoud.


Lees meer

Support

Softwareondersteuning is inbegrepen bij alle actieve onderhoudscontracten. Per telefoon, e-mail, toegang op afstand of ter plaatse, ons team van support engineers staat vanaf het begin voor u klaar.


Lees meer

november 1, 2022
Hoe kunnen wij u helpen?

Heeft u vragen of interesse in één van onze diensten? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Wij helpen u graag.

over ons

Bij Femto Engineering helpen we bedrijven hun innovatieve ambities te bereiken met specialistische engineering consultancy, software en R&D.
Wij zijn Siemens DISW Smart Expert Partner voor Simcenter Femap, Simcenter 3D, Simcenter STAR-CCM+ en SDC Verifier. Neem contact met ons op en laat FEM en CFD voor u werken.

Privacy policy

×

Loop voorop in FEA & CFD

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks FEA kennis, nieuws en tips gratis in je inbox.