Praktijkvoorbeeld: Stoomgroep Holland - Femto Engineering - Femto Engineering

Praktijkvoorbeeld: Stoomgroep Holland

Finite Element Analysis helpt Stoomgroep Holland bij het voldoen aan de regelgeving voor de bouw van stoomketels.

De opdracht

Stoomlocomotieven, stoomketels, wat is er niet leuk aan! Dus toen Stoomgroep Holland contact met ons opnam om een thermische finite elementen analyse uit te voeren op hun Crampton Model locomotief uit te voeren, gingen we meteen aan de slag!

Stoomgroep Holland is een ledenvereniging voor stoom aangedreven modellen en machines. Stoomgroep Holland heeft onlangs besloten hun sterkteberekeningen uit te voeren volgens de regels van ASME Section I: Rules for construction of power boilers. Eindige Elementen Analyse kan worden gebruikt om aan te tonen dat aan de voorschriften wordt voldaan. In sommige industrieën zoals de Maritieme en Offshore is dit vrij gebruikelijk, maar niet voor een vereniging zoals Stoomgroep Holland. Wij hielpen Stoomgroep Holland graag bij het navigeren op dit nieuwe terrein.

Onder Stoom

Nadat ons werk was gedaan, besloot Stoomgroep Holland onze resultaten met hun leden te delen in hun tijdschrift: Onder Stoom. Hieronder kunt u het eerste deel van de serie downloaden. In dit deel worden de condities en resultaten van de eerste thermische analyse toegelicht. De serie wordt vervolgd met de analyse van de vervormingen en spanningen in de ketel. Stoomgroep Holland heeft uitstekend werk geleverd door ons werk toegankelijk en begrijpelijk te maken en we zijn dankbaar voor de mogelijkheid om het gebruik en de impact van eindige elementen analyse te demonstreren.

Download artikel

Over Femto Engineering

Wij zijn professionele FEA & CFD beoefenaars en enthousiaste voorstanders van deze methoden en alles wat met engineering simulatie te maken heeft. Wij streven ernaar om virtual prototyping standaard engineering praktijk te maken, omdat het de efficiëntie en betrouwbaarheid verhoogt en gewoon onze mogelijkheden uitbreidt. Als u dit soort berichten leuk vindt, volg ons dan op LinkedIn, Twitter of Facebook. Op deze kanalen houden we u op de hoogte van toekomstige releases. Oudere case studies kunt u vinden op onze website. We hopen dat u dit artikel leuk vond. Heeft u vragen of wilt u meer weten over de FEA projecten van Femto Engineering, neem dan contact met ons op!

januari 8, 2020
Hoe kunnen wij u helpen?

Heeft u vragen of interesse in één van onze diensten? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Wij helpen u graag.

over ons

Bij Femto Engineering helpen we bedrijven hun innovatieve ambities te bereiken met specialistische engineering consultancy, software en R&D.
Wij zijn Siemens DISW Expert Partner voor Simcenter Femap, Simcenter 3D, Simcenter Amesim, Simcenter STAR-CCM+ en SDC Verifier. Neem contact met ons op en laat FEM en CFD voor u werken.

Privacy policy

×

Loop voorop in FEA & CFD

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks FEA kennis, nieuws en tips gratis in je inbox.