De spotlight op onze stagiairs - Femto Engineering - Femto Engineering

De spotlight op onze stagiairs

Femto verwelkomt weer twee stagiairs dit semester! Jochem en Matthijs zijn allebei vierdejaars student Automotive aan de Hogeschool Rotterdam. We vroegen ze om hun inzichten.

Wat heeft je gemotiveerd om de CAE sector in de gaan?
Matthijs: Wat ik leuk vind is hoe breed de praktische toepassingen zijn, dat is het deel waar ik het meest van geniet, het praktische karakter en de verscheidenheid binnen de sector, dus dat motiveert me.

Jochem: Ik heb altijd interesse gehad in auto’s. Naarmate ik ouder werd verbreedde die interesse zich naar de techniek van auto’s, waardoor ik Automotive wilde gaan studeren. Daar ontdekte ik de wereld van CAE. Het intrigeerde me om er over te blijven leren en twee jaar geleden liep ik mijn eerste stage hier bij Femto.

 

Welk project neem je hier aan?
Matthijs: Ik ga aan de slag met een project in de Aerospace hoek! Ik zal werken met Simcenter STAR-CCM+ voor het CFD-gedeelte van het project, maar ook met Simcenter Amesim voor het systeemgedeelte. Dit zijn beide zeer relevante programma’s van dit moment en ik ben blij dat ik met allebei mag werken.

Jochem: Ik doe een project in de automotive industrie en zal me richten op FEM.

 

Hoe kom je bij Femto dichter bij je eigen doelen?
Matthijs: In de korte tijd dat ik hier ben heb ik zelf kunnen ervaren hoe open iedereen is ingesteld en hoe kundig de ingenieurs bij Femto zijn. Door deze combinatie heb ik er alle vertrouwen in dat ik hier veel zal leren.

Jochem: Daar ben ik het mee eens, tijdens mijn eerste stage hier heb ik al een hele grote stap kunnen maken in mijn vaardigheden, specifiek met de software, omdat je de kennis hier snel kan oppikken. De collega’s zijn erg behulpzaam en dat houdt niet op bij je eigen kantoormuren. Ik raak vooral geïnspireerd als ik een ingewikkelde vraag stel en een collega me een paar heel eenvoudige antwoorden kan geven om me weer verder te helpen.

 

Wat vind je het leukste aan je project?
Matthijs: Ik vind het heerlijk om te kunnen werken aan technologie die zo baanbrekend en nieuw is. Ik voel een grote verantwoordelijkheid om mijn steentje bij te dragen en niet alleen te leren maar ook bij te dragen aan iets dat echt vernieuwend is.

Jochem: Ik vind het geweldig dat ik met dit project terugga naar de auto-industrie. Het is wat me in de eerste plaats het meest interesseert en het past heel goed bij de rest van mijn studie. In het tweede jaar van mijn studie heb ik aan iets gewerkt dat vergelijkbaar is met wat ik hier ga doen, maar dit is natuurlijk het echte werk, dus het voelt alsof ik voortbouw op wat ik al weet.

Stagiaires @ Femto

Innovatie is de hoeksteen van Femto, daarom investeren we in onze toekomst. Door middel van stages krijgen we niet alleen de kans om studenten te helpen hun eigen praktijkervaring op te doen door real-life projecten aan te gaan, studenten helpen ons ook om contact te houden met de universiteiten die de toekomstige generaties ingenieurs opleiden. Jaarlijks ondersteunen we een aantal van deze toekomstige ingenieurs via uitdagende Bachelor- en Masterstages en afstudeeropdrachten.

Dank aan Jochem en Matthijs voor het vertellen over hun Femto-stages! Als je vragen hebt over een stage bij Femto, kun je via het onderstaande formulier contact met ons opnemen.

Contact us

maart 29, 2023
Hoe kunnen wij u helpen?

Heeft u vragen of interesse in één van onze diensten? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Wij helpen u graag.

over ons

Bij Femto Engineering helpen we bedrijven hun innovatieve ambities te bereiken met specialistische engineering consultancy, software en R&D.
Wij zijn Siemens DISW Expert Partner voor Simcenter Femap, Simcenter 3D, Simcenter Amesim, Simcenter STAR-CCM+ en SDC Verifier. Neem contact met ons op en laat FEM en CFD voor u werken.

Privacy policy

×

Loop voorop in FEA & CFD

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks FEA kennis, nieuws en tips gratis in je inbox.