Spotlight op een stagiair: FEA - Femto Engineering - Femto Engineering

Spotlight op een stagiair: FEA

Wij werken graag met enthousiaste ingenieursstudenten en geven hen de kans om te werken met onze simulatiespecialisten en -tools. Elk jaar hebben we echter een beperkt aantal FEA- en CFD-stageplaatsen beschikbaar. Vorig jaar hebben we uit de vele sollicitaties Leslie geselecteerd om het team te versterken. Als je wilt weten hoe het is om stagiaire te zijn bij Femto Engineering, lees dan hier over Leslie’s ervaringen.

Volledige naam: Leslie Tolsma

Eerste dag bij Femto: 9 september 2019

Titel: FEA stagiaire

Waar bestond je werk uit?

In de 22 weken dat ik bij Femto stage liep, heb ik verschillende opdrachten gedaan. Vorig jaar hebben we technische ondersteuning geboden aan het TU Delft Solar Boat Team. Een van de vleugels van hun boot haperde tijdens een van de races, en het was mijn taak om uit te zoeken waarom. Een ander interessant project was een opdracht voor een bedrijf dat dakpannen produceert. Ik vond dit het leukst vanwege de vrijheid en verantwoordelijkheid. Van begin tot eind was het mijn eigen project. Beginnend met meshing, dan analyseren en de resultaten omzetten in een eindrapport.

 

Welke software heb je tijdens deze opdracht gebruikt?

Voor het eerste project met het TU Delft Solar Boat Team heb ik Femap gebruikt om de sterkte van het ontwerp te berekenen. Toen ik aan het project met de dakpannen werkte, heb ik Simcenter 3D gebruikt omdat ik de geometrie opnieuw moest ontwerpen om het ontwerp sterker te maken, maar het moest wel in dezelfde mal passen.  Het was leuk om met deze software te werken bij Femto Engineering. Als je Femap wilt proberen is er een gratis studentenversie beschikbaar.

 

Hoe is het om bij Femto Engineering te werken?

Werken bij Femto Engineering is erg productief. De werksfeer is heel ongedwongen, maar tegelijkertijd serieus. Ik kreeg veel vrijheid en verantwoordelijkheid. Mijn collega’s waren erg behulpzaam naar mij toe. Bij twijfel namen ze de tijd om mijn vragen te beantwoorden en me weer op weg te helpen.

 

Waarom wil je ingenieur worden?

Ik heb altijd al een voorliefde gehad voor wiskunde en het oplossen van problemen. Ook ben ik erg geïnteresseerd in mechanisch ontwerpen, dus daar wilde ik iets mee gaan doen. Na de middelbare school ben ik begonnen aan de studie werktuigbouwkunde aan de Haagse Hogeschool waar ik nu in het derde jaar zit.

 

Bedankt Leslie voor het delen van je verhaal! We willen je bedanken voor je harde werk en je enthousiasme. Het goede is dat we niet meteen afscheid nemen. Leslie zal op part-time basis bij ons blijven werken.

april 23, 2020
Hoe kunnen wij u helpen?

Heeft u vragen of interesse in één van onze diensten? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Wij helpen u graag.

over ons

Bij Femto Engineering helpen we bedrijven hun innovatieve ambities te bereiken met specialistische engineering consultancy, software en R&D.
Wij zijn Siemens DISW Expert Partner voor Simcenter Femap, Simcenter 3D, Simcenter Amesim, Simcenter STAR-CCM+ en SDC Verifier. Neem contact met ons op en laat FEM en CFD voor u werken.

Privacy policy

×

Loop voorop in FEA & CFD

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks FEA kennis, nieuws en tips gratis in je inbox.