Femto geaccrediteerd door FIA | Persbericht - Femto Engineering - Femto Engineering

Femto geaccrediteerd door FIA | Persbericht

Femto Engineering begint het jaar met toelating tot de lijst van geaccrediteerde bedrijven van de Fédération Internationale de l'Automobile (FIA). Wij mogen als eerste én enige in de Benelux en Frankrijk, berekeningen verzorgen voor het certificeren van rolkooien zonder de anders verplichte destructieve test.

FIA en autosport

De FIA verzorgt de certificering van zogenoemde Roll-Over Protection Systems (ROPS) in voertuigen volgens specifieke voorschriften. De erkenning van Femto Engineering maakt het mogelijk om een groeiend aantal bedrijven, in onder andere de autosport en voor defensie, zowel nationaal als internationaal vanuit Delft te ondersteunen. Al een ruim aantal berekeningen zijn tot op heden hiervoor uitgevoerd en door de toelating staan de eerste projecten voor de zomer van 2023 ook al in de planning.

Digitale validatie

In de afgelopen 25 jaar voerde Femto Engineering vele impact- en crash-simulaties voor verschillende voertuigtypes uit. Deze simulaties maken een digitale beoordeling van constructies op voorhand al mogelijk. De ingenieurs van Femto rekenen met gebruik van de eindige elementen methode (FEM) uit hoe sterk een constructie is. Ze specialiseren zich in het creëren van een “digital twin” om zulke berekeningen te doen.

Koninklijke Nederlandse Automobiel Federatie (KNAF)

Femto Engineering ging de samenwerking aan met de KNAF om in het rijtje Europese bedrijven van de FIA terecht te komen.
KNAF: “Dit soort testen in de praktijk uitvoeren is destructief en kost veel tijd, materiaal en geld. In Femto vonden wij een partner om dit soort geavanceerde simulaties uit te voeren waarmee veel wordt bespaard, terwijl je verschillende praktijksituaties digitaal kunt testen.”

Wil je meer weten?

We hebben een team van professionals met uitgebreide kennis die je graag helpen. Als je vragen hebt, kun je het onderstaande formulier gebruiken om contact op te nemen.

Contact us

maart 18, 2024
Hoe kunnen wij u helpen?

Heeft u vragen of interesse in één van onze diensten? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Wij helpen u graag.

over ons

Bij Femto Engineering helpen we bedrijven hun innovatieve ambities te bereiken met specialistische engineering consultancy, software en R&D.
Wij zijn Siemens DISW Expert Partner voor Simcenter Femap, Simcenter 3D, Simcenter Amesim, Simcenter STAR-CCM+ en SDC Verifier. Neem contact met ons op en laat FEM en CFD voor u werken.

Privacy policy

×

Loop voorop in FEA & CFD

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks FEA kennis, nieuws en tips gratis in je inbox.