Femto Simulation Day (België) - Your fast track to the digital twin - Femto Engineering

Femto Simulation Day (België)

Maak kennis met ons en de wereld van simulaties op alle niveaus en zie welke kansen er voor u als onderneming liggen op het gebied van digitalisering!

Wij stellen ons graag aan u voor

Femto heeft meer dan 25 jaar simulatie (CAE) ervaring en willen wij ons daarom graag aan u voorstellen. Wij duiken deze middag in de verschillende mogelijkheden van simulaties, met behulp van high-end software applicaties zoals Simcenter 3D, Amesim and STAR-CCM+.

Daarom is op 1 juni, samen met Siemens DI-SW, gaan we u laten zien dat simulaties essentieel zijn geworden in de hedendaagse engineering. Het creëren van een “digital twin” geeft u grote voordelen in het totale ontwikkelingsproces.

Tijdens het seminar laten we u verder alles zien over de krachtige oplossingen van Siemens DI-SW en geven we u inzicht in hoe Femto al meer dan 25 jaar haar ervaring gebruikt om deze CAE oplossingen in te zetten voor haar klanten bij het toepassen van geavanceerde “digital twins”.

Details

Hieronder vindt u de inhoud van onze Simulation Day, deze is reeds geweest. Heeft u deze gemist? Aarzel dan niet om contact op te nemen middels het onderstaande formulier. Wij zullen dan contact met u opnemen en de presentaties delen.

Date: 1 Juni, 2023
Location: Siemens DI-SW, Interleuvenlaan 69, BE-3001 Leuven
Voor wie: Structural engineers, design engineers, CFD engineers, system engineers, engineering managers, CTO’s.

Programma Simulation Day

12:00 Walk-in & Lunch
13:00 Introduction Femto Engineering
13:25 How Simulations boost engineering across different domains
13:40 Touching Mechanical Engineering with Simcenter 3D
14:25 Break
14:45 Touching Systems simulations with Simcenter Amesim
15:30 Coexpair – Net Shape Composites Manufacturing Solutions – Customer story
16:00 How to leverage Simcenter STAR-CCM+ for multiphysical simulations
16:45 Open discussion – Q&A
17:15 Networking & drinks

 

Neem contact op

Speakers

Femto Engineering
Bij Femto Engineering helpen we al bedrijven meer dan 25 jaar hun innovatieambities te realiseren met engineering consultancy, software en R&D. Bekijk onze Facts and Figures: part 1, part 2 and part 3.

Christophe Vandevelde
CAE Product/Business Manager BeNeLux
Christophe Vandevelde is een ingenieur met 25 jaar ervaring op het gebied van simulatie. Christophe deed zijn eerste ervaring op bij SDRC/UGS dat werd overgenomen door Siemens DISW. Met de overnames van LMS, CD-Adapco, Mentor, Culgi,… groeide zijn multidisciplinaire simulatiekennis. Tijdens zijn presentaties zal Christophe het hebben over hoe simulaties het ingenieurswerk kunnen verbeteren en meer bepaald over Simcenter STAR-CCM+.

Martin Tijssens
Portfolio manager – 3D Simulations & Digital twins – CAE
Martin heeft een MSc in Aerospace Engineering en een PhD in numerieke simulaties. Tijdens zijn presentatie zal Martin de brede toepasbaarheid van het integrale platform van Simcenter 3D laten zien, met een vleugje composieten.

Francois Iker
Portfolio development executive EMEA – Systems simulation
Francois heeft een PhD in electrical engineering en heeft al meer dan 10 jaar ervaring met simulatietechnieken, sinds 2 jaar binnen Siemens DISW gericht op systeemsimulaties. Tijdens zijn presentatie zal hij laten zien hoe Simcenter Amesim tijdens het V-modelontwikkelingsproces kan worden ingezet.

Pierre Severin
Engineering Team Leader – Coexpair
Pierre heeft een master in Aerospace Engineering en met zijn 16 jaar ervaring leidt hij het Engineering team binnen Coexpair.
Coexpair is de referentie in Europa voor Net Shape Composites Manufacturing Solutions.

Het zijn producenten van mallen voor composietproducten, werkcellen (persen) en injectiesystemen voor RTM en SQRTM. Hun Engineering Services zijn gericht op het ontwikkelen van innovatieve onderdeelarchitecturen, geavanceerde RTM & SQRTM processen en optimale productieapparatuur. Tijdens Pierre’s presentatie zal hij ons laten zien hoe zij Siemens CAE software gebruiken tijdens hun ontwikkelingsproces.

Anthony Rambaud
Mechanical Engineer – Coexpair

mei 10, 2023
Hoe kunnen wij u helpen?

Heeft u vragen of interesse in één van onze diensten? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Wij helpen u graag.

over ons

Bij Femto Engineering helpen we bedrijven hun innovatieve ambities te bereiken met specialistische engineering consultancy, software en R&D.
Wij zijn Siemens DISW Expert Partner voor Simcenter Femap, Simcenter 3D, Simcenter Amesim, Simcenter STAR-CCM+ en SDC Verifier. Neem contact met ons op en laat FEM en CFD voor u werken.

Privacy policy

×

Loop voorop in FEA & CFD

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks FEA kennis, nieuws en tips gratis in je inbox.