Femto Werknemer Profiel: Hoe is het om in Sales Engineering te werken? - Femto Engineering - Femto Engineering

Femto Werknemer Profiel: Hoe is het om in Sales Engineering te werken?

Sander Quirijns

In dit bericht zetten we Sander Quirijns, accountmanager bij Femto Engineering, in de schijnwerpers, als onderdeel van onze serie om mensen voor te stellen die ons bedrijf mede vormgeven. Neem even de tijd om te lezen over Sander’s ervaringen en de projecten waar hij aan werkt.

Volledige naam: Sander Quirijns
Eerste dag bij Femto: 1 april 2020
Titel: Account Manager

Wat is je rol en hoe is het om bij Femto Engineering te werken?

Werken bij Femto Engineering voelt als een warme deken. Het team is zeer kennisintensief en er is een gedeelde mindset om onze klanten echt vooruit te helpen met onze diensten. Onze expertisegebieden zijn CAE Consultancy en Software. We zijn one-stop voor klanten met of zonder in-house FEA en CFD engineers. Mijn rol binnen Femto Engineering is om ervoor te zorgen dat, met de juiste software, onze klanten hun concurrentievoordeel kunnen behouden en voorop kunnen blijven lopen in een steeds complexere en digitale markt.

Wat zijn de gevolgen van COVID-19 voor het bedrijfsleven?

Toen ik bij Femto begon, werd de eerste lock-down van kracht. Klanten ontmoeten was een hele uitdaging. De nieuwe omstandigheden maakten een duidelijk pleidooi voor digitalisering hard, wat zijn eigen kansen met zich meebrengt. We begonnen ook met een webinarreeks om in te spelen op de behoefte van klanten aan persoonlijke ontwikkeling en om het gesprek over engineeringvaardigheden en software gaande te houden.

Wat is jouw belangrijkste boodschap voor de deelnemers aan het webinar?

Engineeringafdelingen zijn voortdurend in ontwikkeling. Om die ontwikkeling mogelijk te maken en ervoor te zorgen dat de drang tot innovatie aanwezig is, moeten ingenieurs kunnen beschikken over de beste hulpmiddelen om te werken.
Simulation driven designOnze volgende webinar op 29 oktober gaat over Simulatie Gestuurd Ontwerp. Dit is een onderwerp dat innovatie in ons eigen bedrijf vertegenwoordigt. We moeten de barrières tussen CAD en CAE doorbreken om onze klanten te helpen meer ideeën om te zetten in succesvolle producten. We delen onze best practices. U bent uitgenodigd om virtueel plaats te nemen!

Andere projecten waar je aan werkt die het vermelden waard zijn?

Op 27 en 28 oktober hebben we een virtuele stand op Offshore Energy 2020. Als je geregistreerd bent, kom dan even gedag zeggen tegen Femto via de matchmaking tool! Naast dat ik dagelijks bezig ben met het helpen van klanten met onze software, beheer ik ook de communicatie tussen Femto en verschillende dreamteams van de TU Delft, zoals Project March, Delft Hyperloop en het TU Delft Solar Boat Team. De teams maken gebruik van het brede Siemens software portfolio en als reseller bieden wij hen de extra ondersteuning. Het is een voorrecht om met deze teams te werken, ze verzetten ongelofelijk veel werk binnen een jaar.

Waarom zouden CAE-gebruikers naar Simcenter Software moeten kijken?

Tegenwoordig worden slimme producten ontwikkeld waarbij mechanische functies worden geïntegreerd met elektronica en besturingen, nieuwe materialen worden gebruikt en meer mogelijk is op het gebied van productiemethoden: geweldig, maar ook uitdagend. Het Simcenter-portfolio van Siemens is gebouwd op het uitgangspunt van digital twin-technologie, waarbij systeemsimulatie, 3D CAE en testen worden gecombineerd om de productprestaties van alle kritische onderdelen gedurende hun hele levenscyclus onder realistische omstandigheden te voorspellen.

Je hebt een technische achtergrond, wat is iets dat verkoop en techniek van elkaar kunnen leren?

Elkaar scherp houden en soms uit de comfortzone stappen om de klant verder te helpen is wat altijd een gemeenschappelijk doel moet zijn.

Wie moeten we als volgende in ons bedrijf interviewen en welke vragen moeten we hem/haar stellen?

Iemand van ons CFD-team! CFD heeft de reputatie moeilijk te zijn, maar ons CFD-team is echt geweldig in het vereenvoudigen en uitleggen van de materie, althans voor mij, dus het zou geweldig zijn om dit ook met de buitenwereld te delen.

 

Bedankt Sander voor dit interview! We hopen dat onze lezers het leuk vonden. Aarzel niet om direct contact op te nemen met Sander (sander@femto.nl) als u vragen heeft over uw FEA/CFD project of software behoefte. Volg ons op LinkedIn of Twitter als u op de hoogte gehouden wilt worden van onze berichten.

augustus 12, 2021
Hoe kunnen wij u helpen?

Heeft u vragen of interesse in één van onze diensten? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Wij helpen u graag.

over ons

Bij Femto Engineering helpen we bedrijven hun innovatieve ambities te bereiken met specialistische engineering consultancy, software en R&D.
Wij zijn Siemens DISW Expert Partner voor Simcenter Femap, Simcenter 3D, Simcenter Amesim, Simcenter STAR-CCM+ en SDC Verifier. Neem contact met ons op en laat FEM en CFD voor u werken.

Privacy policy

×

Loop voorop in FEA & CFD

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks FEA kennis, nieuws en tips gratis in je inbox.