Full-scale simulatie voor maritiem ontwerp - Simcenter STAR-CCM+ casestudy - Femto Engineering - Femto Engineering

Full-scale simulatie voor maritiem ontwerp – Simcenter STAR-CCM+ casestudy

Hoe full-scale simulatie de toepassingen van CFD analyses op stromingen rondom shepen en structuren op zee beïnvloed

Introductie van full-size CFD simulatie in maritiem ontwerp
Computational fluid dynamics (CFD) groeit hard in gebruik bij het maritieme ontwerpproces. Het is gebruikelijk om deze simulaties op model-basis uit te voeren en ze te vergelijken met standaard-eisen. Deze casestudy kijkt naar de praktijk van CFD in full-scale om de extra voordelen van ontwerpanalyses op ware grootte onder realistische bedrijfsomstandigheden te onderzoeken. Professor Milovan Perić, lid van de faculteit Engineering aan de Universiteit van Duisburg-Essen, legt uit hoe full-scale simulatie nauwkeuriger en betrouwbaarder blijkt te zijn, wat leidt tot een beter begrip van de prestaties van maritiem ontwerp.

 

Download de gratis Simcenter STAR-CCM+ White Paper ‘Full-scale simulation for marine design’ via de knop.

Download whitepaper

Over Simcenter Software

Simulatiesoftware identificeert probleemgebieden voordat prototypes worden gebouwd, verlaagt de ontwikkelingskosten, verbetert de herhaalbaarheid en stimuleert optimalisatie en innovatie. Om het meeste uit uw software investering te halen is het belangrijk dat gebruikers betrokken zijn en de tools die ze gebruiken volledig kunnen omarmen. Daarom bieden wij als Femto Engineering inzicht in de vele implicaties van simulatiesoftware door middel van case studies, kennisartikelen en evenementen. Meer informatie over Simcenter software vindt u op onze pagina.

Onze Software services

Wij streven ernaar onze softwarepartners een leven lang leren te bieden door volledige softwareservice te bieden door middel van training, advies en ondersteuning. Ontdek hieronder wat dit betekent en meer. Voor meer informatie kun je contact met ons opnemen via het formulier hieronder.

Contact us

Advies

We gebruiken Siemens Digital Industries Software bij onze engineering-adviezen. Onze adviseurs maken inzichtelijk welke tools aansluiten bij jouw specifieke verwachtingen. Je kan een gratis consult bij ons aanvragen op deze pagina.


Lees meer

Training

Wij bieden verschillende manieren om teams op te leiden om alle mogelijkheden van Siemens Digital Industries Software te benutten. Van seminars en algeene cursussen, tot cursussen op maat, bieden we altijd relevante inhoud.


Lees meer

Support

Softwareondersteuning is inbegrepen bij alle actieve onderhoudscontracten. Per telefoon, e-mail, toegang op afstand of ter plaatse,ons team van support-engineers staat vanaf het begin voor u klaar.


Lees meer

december 20, 2022
Hoe kunnen wij u helpen?

Heeft u vragen of interesse in één van onze diensten? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Wij helpen u graag.

over ons

Bij Femto Engineering helpen we bedrijven hun innovatieve ambities te bereiken met specialistische engineering consultancy, software en R&D.
Wij zijn Siemens DISW Expert Partner voor Simcenter Femap, Simcenter 3D, Simcenter Amesim, Simcenter STAR-CCM+ en SDC Verifier. Neem contact met ons op en laat FEM en CFD voor u werken.

Privacy policy

×

Loop voorop in FEA & CFD

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks FEA kennis, nieuws en tips gratis in je inbox.