Girls' Day @ Femto Engineering - Femto Engineering - Femto Engineering

Girls’ Day @ Femto Engineering

Op 7 april 2022 ontvingen wij bij Femto Engineering de meiden van de Freinetschool in Delft voor Girlsday.

Over Girls’ Day

Girls’ Day is een initatief van VHTO, expertisecentrum genderdiveriteit in bèta, techniek en IT om jonge meiden kennis te laten maken met Tijdens Girls’ Day openen door heel Nederland bèta-, technische, IT-bedrijven én technische of IT-afdelingen van bedrijven hun deuren voor meisjes van 10 tot 15 jaar. De meisjes kunnen deelnemen aan interessante activiteiten, maken kennis met vrouwelijke medewerkers en leren meer over bèta/technische werkzaamheden.

Girls’ Day laat meisjes de onontdekte wereld van bèta, techniek en IT van dichtbij beleven.

Ons programma

Tijdens deze dag kwamen de meiden van de Freinetschool in Delft langs bij ons kantoor op de Oude Delft. Maar niet alleen de schoolkinderen waren aanwezig, ook de studententeams die Femto ondersteunt aanwezig. Van AeroDelft, Project MARCH, Hydromotion en Hyperloop waren een aantal dames aanwezig. Na een korte introductie over Femto Engineering, ons werk en het werk van de studententeams. Daarna begonnen we aan een leuke opdracht waarin de engineering skills van de dames op de proef werden gesteld

De opdracht

De meiden werden opgesplitst in vier teams. Elk team werd versterkt door de meiden van de studententeams. Zij kregen de opdracht om een zo sterk morgelijke brug te bouwen. Hierbij moest het voldoen aan de volgende regels

  • Twee tafels worden minimaal 30 cm uit elkaar gezet. De bruggen moeten deze afstand overspannen.
  • Aan het midden van de brug hangen we een haak. Vervolgens hangen we hier een emmer aan. Deze vullen we tot een bepaald gewicht.
  • De bruggen worden beoordeeld op sterkte (hoeveel gewicht kan het aan). Op de toepassing van constructiekennis en op creativiteit.
  • Je kunt alle materialen die zijn uitgedeeld gebruiken.
  • Je hebt 1 uur de tijd voor ontwerpen, bouwen en testen

Uiteindelijk heeft de sterkste brug 30 kilo gehouden. Het winnende team ging met leuke prijzen naar huis. Niet elke brug hield zoveel gewicht, maar we hebben wel prachtige innovatieve creaties gezien. Dank aan iedereen voor de mooie dag en tot volgend jaar!

 

 

april 8, 2022
Hoe kunnen wij u helpen?

Heeft u vragen of interesse in één van onze diensten? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Wij helpen u graag.

over ons

Bij Femto Engineering helpen we bedrijven hun innovatieve ambities te bereiken met specialistische engineering consultancy, software en R&D.
Wij zijn Siemens DISW Expert Partner voor Simcenter Femap, Simcenter 3D, Simcenter Amesim, Simcenter STAR-CCM+ en SDC Verifier. Neem contact met ons op en laat FEM en CFD voor u werken.

Privacy policy

×

Loop voorop in FEA & CFD

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks FEA kennis, nieuws en tips gratis in je inbox.