Global Hull Analysis and code checking based on Lloyd's Register - Femto Engineering

Globale rompanalyse gebaseerd op de normen van Lloyd’s Register

Onze validatiediensten helpen u te voldoen aan de classificatievoorschriften. In dit artikel vertellen wij u hierover in relatie tot Global Hull Analysis.

Waarom is FEA nodig?

Scheepswerven en scheepsarchitecten kennen ze maar al te goed – regels en voorschriften voor classificatie.  Om uw ontwerpen te verifiëren zult u zeker in aanraking komen met Lloyd’s Register of andere classificatie-instanties. Volgens de regels van Lloyd’s voor Special Service Craft – is Finite Element Analysis vereist voor alle stalen of aluminium mono-romp vaartuigen met een lengte van meer dan 75 meter.

Femto Engineering assisteert Nederlandse scheepswerven en scheepsarchitecten met globale rompanalyses en harmonische respons analyses. Wij kunnen alle benodigde FE-modellen bouwen, alle benodigde analyses uitvoeren, de resultaten nabewerken en rapporten schrijven volgens Lloyds Register of andere classificatie-autoriteiten.

Onze aanpak

Er zal een grof model van het volledige schip worden gemaakt met gebruikmaking van CAD-input om de rek en de knik in kritieke gebieden te beoordelen. De eisen ten aanzien van modellen en elementen zijn vastgelegd in de classificatieregels.

In eerste instantie zal een globale rompanalyse worden uitgevoerd. De primaire structurele onderdelen van de romp en de (meestal aluminium) bovenstructuur moeten bestand zijn tegen laterale hydrodynamische en hydrostatische druk en globale belastingen. Wij concentreren ons op delen van het schip die hoge spanningspieken vertonen (luiken, kraan-, roer- en stabilisatorfundaties) die meer in detail moeten worden geanalyseerd. Waar nodig doen we aanbevelingen over hoe aan de acceptatiecriteria kan worden voldaan.

Femto zal gebruik maken van het FE-model dat is gemaakt voor de Global Hull analyse, waarmee de laagste eigenfrequenties en bijbehorende modusvormen zullen worden berekend. Ook zal een overzicht worden gemaakt van de kritische gebieden, inclusief geschikte oplossingen om aan de eisen te voldoen.

Aan het einde van een verificatieproject wordt een rapport opgemaakt conform Lloyds Register’s “Lloyds Direct Calculations for Special Service Craft of Metallic Construction” of een andere classificatie autoriteit.

Als u geïnteresseerd bent in de diensten die Femto op dit gebied aanbiedt, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen voor meer informatie.

Neem contact met ons op!

juni 28, 2017
Hoe kunnen wij u helpen?

Heeft u vragen of interesse in één van onze diensten? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Wij helpen u graag.

over ons

Bij Femto Engineering helpen we bedrijven hun innovatieve ambities te bereiken met specialistische engineering consultancy, software en R&D.
Wij zijn Siemens DISW Expert Partner voor Simcenter Femap, Simcenter 3D, Simcenter Amesim, Simcenter STAR-CCM+ en SDC Verifier. Neem contact met ons op en laat FEM en CFD voor u werken.

Privacy policy

×

Loop voorop in FEA & CFD

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks FEA kennis, nieuws en tips gratis in je inbox.