How to improve EMC with FEA - Femto Engineering - Femto Engineering

Hoe EMC te verbeteren met FEA

In dit artikel wordt nader uitgelegd wat Elektromagnetische Compatibiliteit (EMC) is, hoe het uw systemen ten goede komt en hoe FEA u kan helpen dit te verbeteren.

Elektrische apparaten zijn overal om ons heen en veel van deze apparaten zenden elektromagnetische energie uit. Deze elektromagnetische energie kan storingen veroorzaken, zoals elektromagnetische interferentie (EMI), die een afname van de prestaties en verlies van informatie veroorzaken. Zo kan bijvoorbeeld medische apparatuur in ziekenhuizen plotseling uitvallen zonder dat er een alarm afgaat, waardoor een levensbedreigende situatie ontstaat. Dit kan worden voorkomen door elektromagnetische compatibiliteit (EMC) tot stand te brengen tussen verschillende systemen en apparaten. In dit artikel wordt nader uitgelegd wat EMC is, hoe u er voordeel bij kunt hebben en hoe FEA u kan helpen dit te bereiken.

Elektromagnetische compatibiliteit

Elektromagnetische compatibiliteit (EMC) wordt omschreven als een toestand die bestaat wanneer alle elektrische apparaten in een systeem samen zonder fouten functioneren. Dit betekent dat EMC tussen apparaten onopzettelijke interferentie voorkomt door te kijken naar de emissie van de energie, de gevoeligheid van de elektrische apparatuur en de koppeling, dat is het mechanisme waardoor de interferentie de getroffen apparatuur bereikt.

Elementen van een EMC-probleem

Incidenten waarbij systemen zonder aanwijsbare oorzaak slecht functioneren, zijn niet zeldzaam en zijn meestal het gevolg van elektromagnetische interferentie, wat EMC tussen apparaten voorkomt. Er zijn drie elementen die samen een EMC-probleem vormen:

  • Een bron van elektromagnetische energie (bron)
  • Een apparaat of systeem dat deze elektromagnetische energie ontvangt en niet naar behoren kan functioneren (slachtoffer)
  • Een koppelingstraject dat de energie van de bron naar de ontvanger overbrengt (koppeling)

Om een EMC-probleem op te lossen, moeten ten minste twee van deze elementen worden geïdentificeerd. Door vast te stellen welk van deze elementen de oorzaak is van de slechte werking van het apparaat, kan het probleem worden opgelost.

De bron kan elk elektrisch apparaat zijn, laten we als voorbeeld een telefoon nemen. De telefoon zendt elektromagnetische golven uit, waardoor de koppelingsmethode radiatieve koppeling is. Het slachtoffer in dit voorbeeld is een analoge televisie. De kwaliteit van de uitzending neemt af en soms kunnen er zelfs vonken ontstaan. In dit voorbeeld fungeren zowel de bron als het slachtoffer als radioantennes en beide apparaten proberen informatie te ontvangen via elektromagnetische golven. Door deze meervoudige golven gaat er informatie verloren en ontstaat er dus elektromagnetische interferentie.

FEA

EMI en andere storingen kunnen een steeds vaker voorkomend probleem worden, vooral in complexe systemen. Als ingenieur wilt u dat al uw elektrische apparaten feilloos samenwerken. Door te begrijpen hoe elektromagnetische energie wordt uitgezonden, kan schade aan deze apparaten worden voorkomen.

Met FEA kunt u de complexe elektromagnetische omgeving van uw product analyseren. Met gespecialiseerde modelleer- en analyse-workflows kunt u thermische, vermoeiings-, lagerstromen- en EMC-uitdagingen vanaf het allereerste begin van de ontwerp- en engineeringfase aanpakken. Het doel is om de elektromagnetische interactie tussen apparaten en componenten te begrijpen en te verbeteren en wij bij Femto kunnen daarbij helpen. Onze ingenieurs zijn FEA-specialisten en ervaren met een verscheidenheid aan simulatietools uit het Simcenter Portfolio. Aarzel niet om ons EMC-gerelateerde vragen te stellen!

 

We hopen dat dit helpt. Bedankt voor het lezen!  Als je dit artikel leuk vond, zeg ons dan gedag op Twitter, Facebook of LinkedIn. Of schrijf je in voor onze maandelijkse nieuwsbrief op onze site.

mei 28, 2019
Hoe kunnen wij u helpen?

Heeft u vragen of interesse in één van onze diensten? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Wij helpen u graag.

over ons

Bij Femto Engineering helpen we bedrijven hun innovatieve ambities te bereiken met specialistische engineering consultancy, software en R&D.
Wij zijn Siemens DISW Expert Partner voor Simcenter Femap, Simcenter 3D, Simcenter Amesim, Simcenter STAR-CCM+ en SDC Verifier. Neem contact met ons op en laat FEM en CFD voor u werken.

Privacy policy

×

Loop voorop in FEA & CFD

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks FEA kennis, nieuws en tips gratis in je inbox.