Geric Hybrid Carbon Wielontwerp - Femto Engineering - Femto Engineering

Geric Hybrid Carbon Wielontwerp

Een lichtgewicht carbon wiel voor exotische auto's

car_gericIntroductie

Het Nederlandse bedrijf “BBK Partners bv” en Femto Engineering hebben samengewerkt aan een nieuw hybride Carbon Wheel ontwerp voor het bedrijf “Geric“. Geric is een Nederlands bedrijf dat topkwaliteit koolstofvezel wielen produceert voor high-performance en luxe auto’s.

 

De opdracht

Het ontwerp van de carbonwielen is het resultaat van grondige ontwikkeling en strenge tests. De wielen bevatten gepatenteerde oplossingen die de sterkte en duurzaamheid sterk bevorderen. De lichtgewicht Geric carbon wielen verbeteren de prestaties, verbeteren het rijgedrag en het rijcomfort en zorgen voor een aanzienlijke energiebesparing door het verminderde onafgeveerde gewicht en de gyroscopische energie. Voor de koolstofvezel wielserie van Geric heeft Femto een aantal FEM-analyses uitgevoerd om er zeker van te zijn dat dit ontwerp bestand zou zijn tegen de extreme omstandigheden van straat- en circuitgebruik wanneer het gemonteerd zou worden in een raceauto van meer dan 200 km/u.

 

Onze aanpak

De analyses omvatten extreem remmen, bochten nemen, temperatuurbelasting en hoge snelheidswentelingen. Een band werd in het model opgenomen voor een meer realistische lastoverdracht van het wegcontactvlak naar de velg. Met name het raakvlak tussen de aluminium spaken en de composiet velg werd geoptimaliseerd.

 

Resultaten

Toen het ontwerp van het koolstofvezelwiel op de SEMA show in Las Vegas werd gepresenteerd, was de respons overweldigend. Momenteel zijn nieuwe belastingsgevallen uitgevoerd om een nieuw type aluminium velg te controleren op sterkte en prestaties in vergelijking met het koolstofvezel wiel. Het onderzoek naar het perfecte wiel wordt voortgezet.

 

Software tools

Afhankelijk van de uitdaging maken wij gebruik van verschillende simulatietools: o.a. Simcenter 3D, Femap/NX Nastran. Wij kunnen u adviseren over de juiste tools voor uw uitdagingen. Onze ingenieurs kunnen u ook helpen bij het optimaliseren van structuren en productprestaties op projectbasis. Als u geïnteresseerd bent in onze simulatiediensten, neem dan contact met ons op!

Neem contact met ons op!

maart 29, 2017
Hoe kunnen wij u helpen?

Heeft u vragen of interesse in één van onze diensten? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Wij helpen u graag.

over ons

Bij Femto Engineering helpen we bedrijven hun innovatieve ambities te bereiken met specialistische engineering consultancy, software en R&D.
Wij zijn Siemens DISW Expert Partner voor Simcenter Femap, Simcenter 3D, Simcenter Amesim, Simcenter STAR-CCM+ en SDC Verifier. Neem contact met ons op en laat FEM en CFD voor u werken.

Privacy policy

×

Loop voorop in FEA & CFD

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks FEA kennis, nieuws en tips gratis in je inbox.