What is optomechanics and the role of FEA - Femto Engineering - Femto Engineering

Wat is optomechanica?

In dit artikel wordt meer in detail uitgelegd wat optomechanica is, wat de toepassingen zijn en hoe FEA kan worden gebruikt om u te helpen uw optomechanische ontwerpen te ontwikkelen of te verbeteren.

Een inleiding

Optische apparaten zijn overal om ons heen, van de zoomlens van een camera tot optische instrumenten in een ruimtevaartuig. De kennis die wordt gebruikt om deze systemen te ontwikkelen is afkomstig uit de optomechanica, een combinatie van optische en mechanische engineering. Optomechanische ingenieurs combineren optische en mechanische techniek om optische systemen en toestellen zoals lasers en lenzen te ontwikkelen.
Door hun brede scala van toepassingen in zowel de High-Tech industrie als de dagelijkse technologie, moeten optische systemen vaak voldoen aan strenge eisen wat betreft vorm en afmetingen en tegelijkertijd bestand zijn tegen allerlei soorten externe belastingen. Dit maakt de ontwikkeling en productie van optische apparatuur tot een uitdaging. Optomechanische ingenieurs moeten oplossingen bedenken voor deze uitdagingen, waarbij zij gebruik moeten maken van hun kennis van de fysische eigenschappen van licht, naast hun inzicht in de beginselen van de werktuigbouwkunde.

Optomechanische toepassingen

Optische apparaten maken gebruik van licht om hun omgeving te meten of waar te nemen, of om informatie te ontvangen of te verzenden. Toepassingen zijn te vinden in de sectoren beeldvormingsoptiek, lasers en vezels en verlichting en verlichting. Optische sensoren, camera’s, microscopen, CD’s en lenzen zijn enkele voorbeelden van optische apparaten die een of andere component van optomechanische engineering hebben.

De rol van FEA

Optische systemen moeten vaak goed kunnen functioneren onder allerlei omstandigheden, bestand zijn tegen allerlei soorten belastingen en soms in moeilijke ruimten passen. Dit zijn toleranties waaraan moeilijk te voldoen kan zijn, met als gevolg dat optische systemen vaak zeer complex zijn. Door gebruik te maken van zeer nauwkeurige simulatiemodellen om de prestaties van deze systemen te analyseren wanneer zij worden onderworpen aan externe belastingen, temperatuursveranderingen of verschillende drukken, kan uw ontwerp worden geoptimaliseerd voor zijn eigen specifieke toepassing. Door zowel het simulatieproces als de onderliggende fysica te begrijpen zijn Femto-ingenieurs in staat om optische en mechanische ontwerpeigenschappen te beoordelen en te bepalen hoe deze op elkaar inwerken. Door het analyseren van visuele modellen kunnen wij u helpen om ontwerp iteraties en fysieke prototypes te verminderen.

 

We hopen dat dit helpt. Bedankt voor het lezen! Aarzel niet om ons vragen te stellen over optomechanica! Als u dit artikel leuk vond, zeg ons dan gedag op Twitter, Facebook of LinkedIn. Of schrijf u in voor onze maandelijkse nieuwsbrief op onze site. 

mei 28, 2019
Hoe kunnen wij u helpen?

Heeft u vragen of interesse in één van onze diensten? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Wij helpen u graag.

over ons

Bij Femto Engineering helpen we bedrijven hun innovatieve ambities te bereiken met specialistische engineering consultancy, software en R&D.
Wij zijn Siemens DISW Expert Partner voor Simcenter Femap, Simcenter 3D, Simcenter Amesim, Simcenter STAR-CCM+ en SDC Verifier. Neem contact met ons op en laat FEM en CFD voor u werken.

Privacy policy

×

Loop voorop in FEA & CFD

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks FEA kennis, nieuws en tips gratis in je inbox.