Simcenter STAR-CCM+ 2402: What’s New - Femto Engineering - Femto Engineering

Simcenter STAR-CCM+ 2402: What’s New

Leer meer over de nieuwste functies in de nieuwste versie van Simcenter STAR-CCM+

De release van Siemens Simcenter STAR CCM+ versie 2402 brengt ons allerlei nieuwe functies. In dit artikel geven we je een kort overzicht van deze nieuwe functies. De functies zijn onderverdeeld in vier categorieën: CAD, mesh, physics en postprocessing functies.

CAD
Eerst de nieuwe CAD functies van Siemens Simcenter STAR CCM+ 2402. Een functie die nu beschikbaar is, is de geavanceerde bulknaai-optie. Met deze optie kun je een heleboel plaatlichamen in één solid body naaien. Met deze optie is de slagingskans hoger dan in vorige versies en is speciaal afgestemd op grote aantallen plaatlichamen. Je kunt nu niet alleen grote aantallen plaatlichamen naaien, maar Simcenter STAR CCM+ 2402 geeft bij andere bewerkingen zoals het toevoegen van vullingen, afschuiningen of het versieren van geselecteerde vlakken aan waar de bewerking mislukt. Het is niet langer nodig om elke bewerking één voor één uit te voeren omdat er ergens iets fout gaat. Er wordt in rood aangegeven waar de functie faalt. Zo kun je sneller je doel bereiken.

Andere geweldige functies binnen deze categorie is dat het nu mogelijk is om te wisselen tussen verborgen en zichtbare lichamen. Verder is het ook gemakkelijker om schetsen te extruderen en bedrukte randen te behouden bij het samenvoegen van meerdere lichamen.

Mesh
Binnen de mesh functies zijn veel nieuwe implementaties toegevoegd. Ten eerste heb je nu een interactieve classificatie van de deeloppervlakken in het gereedschap voor oppervlaktereparatie. Je kunt ook kleuren per onderdeel-oppervlak en contacten in de oppervlaktereparatietool. Hierdoor kun je sneller vaststellen waar zich problemen voordoen. Je kunt ook sneller de resultaten van afdrukbewerkingen bekijken. Binnen het oppervlaktenetwerk is er nu een vloeiendere overgang tussen verschillende soorten netten en een betere uitlijning tussen anisotrope krommen. Dit is vooral goed nieuws voor degenen onder ons die veel met batterijen werken.

Physics
Een nieuwe functie is de introductie van een nieuwe oppervlakte-gewogen centroïde formulering voor mesh cellen. Dit vermindert de scheefheid van cellen en verbetert daardoor de robuustheid van de solver. Dit leidt direct tot kortere simulatietijden door snellere convergentie. Een andere versnelling in simulatietijd wordt gevonden met de optie om een gekoppelde stromings- en energiesolver met een gescheiden species solver toe te voegen. Vooral in reactieve stromingen kan dit een simulatietijddaling tot 10 keer geven!

Een andere nieuwe functie is de implementatie van het nieuwe Volumetric Photon Monte Carlo (VPMC) model. Dit maakt nauwkeurige modellering van stralingsabsorptie en -verstrooiing mogelijk. En dat niet alleen, het geeft ook een versnelling tot 37x wanneer een combinatie van de volumetrische en oppervlakte foton omonte carlo (V-S PMC) modellen wordt gebruikt. Hierbij wordt de VPMC alleen gebruikt in de gebieden waar de absorptienauwkeurigheid nodig is.

De optie om flamelettabellen op te slaan in enkele precisie verkleint de bestandsgrootte met 50% zonder verlies van nauwkeurigheid.

Met de Lagrangiaanse multifasemodellen is het nu mogelijk om druppelverdampingsmodellen met onsamendrukbare toestandsvergelijkingen toe te voegen. En in de discrete elementen methode is het nu mogelijk om een temperatuursafhankelijke contactfysica te creëren. Dit geeft ook enkele nieuwe veldfuncties, zoals de contacttemperatuur.

Het is nu ook mogelijk om SPH (Smoothed-Particle Hydrodynamics) te implementeren in Siemens Simcenter STAR CCM+ 2402! Op dit moment is deze functie alleen geïmplementeerd voor aandrijflijnsmering met olie. Deze nieuwe fysica-optie vereist geen volumemesh en kan daarom gemakkelijk complexe lichaamsbewegingen en geometrieën aan. Blijf luisteren naar verdere implementaties van deze geweldige SPH-implementatie in toekomstige versies van STAR CCM+!

Nabewerking
Het is nu mogelijk om automatisch een video te maken binnen Simcenter STAR CCM+ 2402. De video is gebaseerd op hardcopy’s maar vereist geen tussentijdse opslag van die frames. Het .mp4 filmbestand wordt weggeschreven zodra de simulatie eindigt of gestopt is.

Natuurlijk zijn dit niet alle nieuwe functies die in Siemens Simcenter STAR CCM+ 2402 zijn geïmplementeerd. Een lijst met alle nieuwe functies kan je hier terugvinden

Wat zeggen de sociale media?

Lees meer over de nieuwste release van Simcenter Femap op deze pagina of volg ons op Twitter om op de hoogte te blijven.

Meer informatie nodig?

We kijken graag samen met jou welke software past bij de wensen en behoeften van jou en je bedrijf. Via onderstaand formulier kun je direct contact met ons opnemen, wij nemen dan zo snel mogelijk contact met je op voor een afspraak.

Neem contact met ons op

Contacteer ons+31 (0)15-285 05 80 info@femto.eu

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

maart 24, 2024
Hoe kunnen wij u helpen?

Heeft u vragen of interesse in één van onze diensten? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Wij helpen u graag.

over ons

Bij Femto Engineering helpen we bedrijven hun innovatieve ambities te bereiken met specialistische engineering consultancy, software en R&D.
Wij zijn Siemens DISW Expert Partner voor Simcenter Femap, Simcenter 3D, Simcenter Amesim, Simcenter STAR-CCM+ en SDC Verifier. Neem contact met ons op en laat FEM en CFD voor u werken.

Privacy policy

×

Loop voorop in FEA & CFD

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks FEA kennis, nieuws en tips gratis in je inbox.