Simcenter Fibersim - Femto Engineering - Femto Engineering

Simcenter Fibersim

De end-to-end ontwerp- en productieoplossing voor composietonderdelen

De aard van vezelversterkte kunststof producten vereist snelle veranderingen in de manier waarop analyse, ontwerp en productie traditioneel worden uitgevoerd. Ontrafel de complexiteit van deze materialen met de Fibersim softwareportfolio. Ervaar een gelijktijdig engineeringproces waarbij analyse en ontwerp worden uitgevoerd in de context van het productieproces, wat de sleutel is tot het ontwikkelen van optimale ontwerpen. De open architectuur van Fibersim biedt een gespecialiseerde engineeringomgeving om een composiet digital twin te maken in NX, CATIA of CREO.

Fibersim

Simcenter Fibersim is een krachtige toepassing op maat voor het ontwerpen en produceren van composietmaterialen en -structuren. Met functies variërend van nauwkeurige layup definitie en simulatie tot geautomatiseerde nesting en uitgebreide productiedocumentatie, stelt Fibersim ingenieurs en fabrikanten in industrieën als de lucht- en ruimtevaart en de auto-industrie in staat om de ontwikkeling van composietproducten te optimaliseren. De software zorgt voor efficiëntie, prestaties en samenwerking tijdens het hele proces.


License options

Binnen Simcenter Fibersim zijn er verschillende mogelijkheden om de licentie te verkrijgen:

 • Licentie (Aankoop)
 • Abonnement (Per 12 maanden)
 • Huur (Huur per maand)

Naast het basisplatform zijn er verschillende aanvullende modules beschikbaar die op dezelfde manier flexibel kunnen worden toegevoegd. Ook hier is het mogelijk om de modules aan te passen met behulp van tokens. Meer weten?


Case studies

Siemens SW NASA 

Dankzij de PLM Software-oplossing van Siemens is het voor de ruimtevaartorganisatie economisch haalbaar om een composiet bemanningsmodule te bouwen.

Read more


Eigenschappen

 • Snel de produceerbaarheid van talrijke ontwerpconcepten voor gevormde werkstukken beoordelen
 • Ondersteuning voor kern, omwikkelde lagen en gesloten basiscurven breiden vlakke doorsneden uit tot alle producttypen
 • Nieuwe profielen zoals arcering en stijlopties zoals schema’s bieden een samengestelde doorsnede voor elke situatie
 • Kan Fibersim-laminaten, -lagen en -kernen publiceren naar het samengestelde objectmodel in Teamcenter 12.3 vanuit NX en CATIA
 • Flexibel elke splitsstrategie voor een bepaalde laag definiëren met behoud van associatie met de engineeringdefinitie
 • Onthoud de ontwerpintentie achter splitsovergangen om robuust en snel te kunnen reageren op veranderingen

Wilt u meer weten over hoe Simcenter Fibersim wordt ingezet om voordeel te behalen in verschillende industrieën? Lees er hier alles over


Lees meer

Lees meer over hoe Simcenter Fibersim u kan helpen uw workflow te optimaliseren en engineeringtijd te verminderen


Lees meer

Ontdek wat er nieuw is in Simcenter Fibersim bij elke nieuwe release op deze pagina


Lees meer

Wat heb ik aan Simcenter Fibersim?

Maak gebruik van de verbeterde productie-efficiëntie met Simcenter Fibersim, een geavanceerde oplossing van Siemens Digital Industries Software. Door productiehindernissen preventief aan te pakken tijdens de ontwerpfase, verhoogt deze software de productiedoorvoer aanzienlijk. De software kan naadloos in uw workflow worden geïntegreerd en minimaliseert de arbeidskosten door de tijd die nodig is om het materiaal aan te raken voor nauwkeurige lay-ups te optimaliseren. De intelligente ontwerpbenadering van Simcenter Fibersim beperkt verder materiaalverspilling door vooraf rekening te houden met machinelimieten, waardoor uiteindelijk middelen en kosten worden bespaard. Verbeter uw productieproces met Simcenter Fibersim en zorg voor een naadloze productie, lagere kosten en minimale materiaalverspilling, allemaal dankzij een gestroomlijnde, vooruitdenkende aanpak.

Femto Engineering Simcenter

Waarom Femto Engineering?

 • We zijn sinds 2006 een Siemens CAE Expert partner en bieden full-service verkoop en ondersteuning aan meer dan 100 bedrijven in de Benelux.
 • We gebruiken Siemens Digital Industries Software voor onze FEA & CFD adviesdiensten. Van eenvoudige tot complexe behoeften, onze consultants geven advies over de juiste tools voor u.
 • U kunt uw vaardigheid vergroten via onze trainingscursussen, tutorials en met de hulp van onze toegewijde support engineers.

Neem contact met ons op

Contact Us +31 (0)15-285 05 80 info@femto.eu

Software request form

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Hoe kunnen wij u helpen?

Heeft u vragen of interesse in één van onze diensten? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Wij helpen u graag.

over ons

Bij Femto Engineering helpen we bedrijven hun innovatieve ambities te bereiken met specialistische engineering consultancy, software en R&D.
Wij zijn Siemens DISW Expert Partner voor Simcenter Femap, Simcenter 3D, Simcenter Amesim, Simcenter STAR-CCM+ en SDC Verifier. Neem contact met ons op en laat FEM en CFD voor u werken.

Privacy policy

×

Loop voorop in FEA & CFD

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks FEA kennis, nieuws en tips gratis in je inbox.