Simulatie gestuurd ontwerpen vormgeven - Femto Engineering

Simulatie gestuurd ontwerpen

Samen maken wij betere ontwerpen

Ontwikkelingen

Producten moeten sneller, goedkoper en met meer kwaliteit gerealiseerd worden. Simulatie-technologie heeft altijd een belangrijke rol gespeeld om deze doelstellingen te bewerkstelligen. In de context van snelle, soms zelf disruptieve marktveranderingen is het niet de vraag of we onze simulatie technologie moeten veranderen, maar wanneer. In dit artikel bespreken we één van deze veranderingen onder de noemer simulatie gestuurd ontwerpen oftewel simulation driven design.

Wat is simulatie gestuurd ontwerpen?

Simulatie gestuurd ontwerpen is het proces waarin simulatie-technologie wordt ingezet in de ontwerpfase van de productontwikkeling. Hoe eerder in de productontwikkeling gebruik wordt gemaakt van simulatie expertise, hoe minder aanpassingen er later nodig zijn. Bij simulatie gestuurd ontwerpen speelt de simulatie expert een belangrijke rol in het toegankelijk maken van hun kennis voor ontwerpers. De productiviteit en impact van simulatie experts op de organisatie neemt zodoende toe. Handig, omdat er vaak meer CAD dan CAE expertise beschikbaar is in organisaties. Simulatie gestuurd ontwerpen betekent dat de wereld van CAD en CAE  worden geïntegreerd, niet dat de één de andere vervangt.

Whitepaper: De voordelen van simulatie gestuurd ontwerpen

In dit whitepaper van onafhankelijk onderzoeksbureau Aberdeen Group, worden de voordelen van simulatie gestuurd ontwerpen voor je uiteengezet. Ze laten de resultaten zien van organisaties die het inzetten, versus organisaties die dat nog niet doen. Ook wat de veranderingen betekenen voor de rol van de CAE specialist wordt uitgebreid beschreven. Een must read!

Download whitepaper

Siemens PLM brengt het samen

Simulatie gestuurd ontwerpen vraagt om een verandering in het huidige procesdenken van ontwerpers en engineers. De oplossingen van Siemens PLM zijn al heel ver in het verbinden van ieders afzonderlijk kennisgebied tot een samenhangend geheel.

simulatie gestuurd ontwerpen

Onze ervaring

De strategie van Siemens PLM Software om een breed, open, multidisciplinair en volledig geïntegreerd simulatieplatform te ontwikkelen met Simcenter heeft ons nieuwe, betere en snellere mogelijkheden gegeven op gebied van simulatie. In de afgelopen jaren hebben wij Simcenter 3D meer en meer ingezet in onze consultancy opdrachten. Vooral bij ontwerpprojecten profiteren wij van een significant efficiënter werkproces door het gebruik van Simcenter 3D.

Iteratiesnelheid

Veranderingen in de geometrie worden automatisch doorgevoerd in het simulatiemodel. Gebruiksgemak verbetert aanzienlijk en de snelheid van aanpassingen maken ook.

Veelzijdigheid

Zowel multidisciplinaire en geavanceerde simulatiemogelijkheden voor specialisten als generieke en geautomatiseerde simulatieprocessen voor niet-specialisten binnen één platform.

CAD & Solver neutraal

Engineers kunnen veel kanten op met Simcenter 3D; het is schaalbaar, geïntegreerd, maar werkt ook CAD & solver onafhankelijk.

Meer lezen?

Op onze Simcenter 3D productpagina hebben we alle relevante informatie handig voor je op een rij gezet, casestudies, brochures en nog veel meer!

» Ontdek Simcenter 3D

Dit artikel is bedoeld om je aan te zetten kritisch naar de rol van simulatie in je organisatie te kijken. Heb je vragen of opmerkingen over dit artikel, we staan je graag te woord. Samen maken we betere ontwerpen!

Neem contact op!

november 10, 2017
Hoe kunnen wij u helpen?

Heeft u vragen of interesse in één van onze diensten? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Wij helpen u graag.

over ons

Bij Femto Engineering helpen we bedrijven hun innovatieve ambities te bereiken met specialistische engineering consultancy, software en R&D.
Wij zijn Siemens DISW Expert Partner voor Simcenter Femap, Simcenter 3D, Simcenter Amesim, Simcenter STAR-CCM+ en SDC Verifier. Neem contact met ons op en laat FEM en CFD voor u werken.

Privacy policy

×

Loop voorop in FEA & CFD

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks FEA kennis, nieuws en tips gratis in je inbox.