Simulatiegedreven scheepsontwerp - Simcenter STAR-CCM+ case study - Femto Engineering - Femto Engineering

Simulatiegedreven scheepsontwerp – Simcenter STAR-CCM+ case study

Hoe een simulatiegedreven benadering van scheepsontwerp vroegtijdig inzicht biedt in de prestaties van schepen, waardoor de productiviteit toeneemt

Introductie van een andere manier van maritiem ontwerp
Het streven naar een grotere efficiëntie van schepen en een kortere time-to-market dwingt processen in ontwerp en simulatie om zo efficiënt mogelijk te zijn. Dit is niet anders in de maritieme technologie, welke een cruciaal onderdeel is van het wereldwijde transportnetwerk, van de vrijetijdseconomie tot wereldhandel en maritieme defensie.

CAE is krachtig in dit proces van efficiënt ontwerp, maar nog niet altijd volledig geïntegreerd. De casestudy onderzoekt hoe een geïntegreerde ontwerpomgeving en workflowautomatisering een basis vormen voor simulatiegestuurd scheepsontwerp (SDSD). Een frisse aanpak om de inefficiënte ontwerpspiraal tegen te gaan, door al vroeg in het ontwerpproces vertrouwen te geven in de prestaties van het schip. Lees meer over geïntegreerd scheepsontwerp in de door ons geselecteerde whitepaper VAN Siemens DI-SW.

Download the STAR-CCM+ White Paper ‘Simulation-driven ship design’ gratis via de button hieronder.

Download whitepaper

Over Simcenter Software

Simulatiesoftware identificeert probleemgebieden voordat prototypes worden gebouwd, verlaagt de ontwikkelingskosten, verbetert de herhaalbaarheid en stimuleert optimalisatie en innovatie. Om het meeste uit uw software investering te halen is het belangrijk dat gebruikers betrokken zijn en de tools die ze gebruiken volledig kunnen omarmen. Daarom bieden wij als Femto Engineering inzicht in de vele implicaties van simulatiesoftware door middel van case studies, kennisartikelen en evenementen. Meer informatie over Simcenter software vindt u op onze pagina.

Onze Software services

Wij streven ernaar onze softwarepartners een leven lang leren te bieden door volledige softwareservice te bieden door middel van training, advies en ondersteuning. Ontdek hieronder wat dit betekent en meer. Voor meer informatie kun je contact met ons opnemen via het formulier hieronder.

Contact us

Advies

We gebruiken Siemens Digital Industries Software voor ons engineering-adviezen. Onze adviseurs maken inzichtelijk welke tools aansluiten bij jouw specifieke verwachtingen. Je kan een gratis consult bij ons aanvragen.


Lees meer

Training

Wij bieden verschillende manieren om teams op te leiden om alle mogelijkheden van Siemens Digital Industries Software te benutten. Van seminars en algemene cursussen tot cursussen op maat, bieden wij altijd relevante inhoud.


Lees meer

Support

Softwareondersteuning is inbegrepen bij alle actieve onderhoudscontracten. Per telefoon, e-mail, toegang op afstand of ter plaatse, ons team van support engineers staat vanaf het begin voor u klaar.


Lees meer

november 17, 2022
Hoe kunnen wij u helpen?

Heeft u vragen of interesse in één van onze diensten? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Wij helpen u graag.

over ons

Bij Femto Engineering helpen we bedrijven hun innovatieve ambities te bereiken met specialistische engineering consultancy, software en R&D.
Wij zijn Siemens DISW Smart Expert Partner voor Simcenter Femap, Simcenter 3D, Simcenter STAR-CCM+ en SDC Verifier. Neem contact met ons op en laat FEM en CFD voor u werken.

Privacy policy

×

Loop voorop in FEA & CFD

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks FEA kennis, nieuws en tips gratis in je inbox.