Studententeams - Sponsoring - Femto Engineering - Femto Engineering

Studententeams – Sponsoring

Maak kennis met onze vier studententeams: Hydromotion, Eco-runner, Project March en Aerodelft - Drijvende kracht achter innovatie, vorm geven aan de toekomst

Femto werkt samen met Hydromotion, Project March, AeroDelft en Eco-runner om innovatie mogelijk te maken. Op deze webpagina geven we de laatste update over de voortgang van alle studententeams, inclusief hun blogs. Klik door om ze te lezen.

TU Delft Hydromotion team

Het TU Delft Hydromotion Team is een van de Dream Teams van de TU Delft. Hun team bestaat uit 23 ambitieuze studenten uit elf verschillende studierichtingen. In een jaar tijd doorlopen ze het proces van het ontwerpen, produceren en racen van een boot die vaart op groene energie. Het team zet zich elk jaar volledig in om de toepassingen van onze geavanceerde technologieën te laten zien tijdens spectaculaire races.

Al 15 jaar inspireren ze de maritieme industrie met onze vliegende zonneboten. Het 2021 team nam de grote stap met het Hydro Motion project. Ze ontwikkelden de eerste vliegende boot die op waterstof vaart! Het 2023 team zal dit project voortzetten, dit jaar zullen ze een boot ontwerpen die geoptimaliseerd is voor waterstof.

Lees hun blog 

Project MARCH

Project MARCH heeft de visie dat we met behulp van exoskelettechnologie de kwaliteit van leven voor mensen met een dwarslaesie kunnen verbeteren. Een exoskelet is een gemotoriseerd robotachtig harnas. Het exoskelet stelt mensen met een dwarslaesie in staat om op te staan en weer te lopen. Project MARCH ontwikkelt elk jaar een nieuw exoskelet. Hiermee willen ze de technologische innovatie van exoskeletten stimuleren. Elk jaar dagen ze studenten uit om nieuwe oplossingen te bedenken. Tot slot proberen we elk jaar het bewustzijn over dit onderwerp te vergroten, zodat steeds meer mensen op de hoogte zijn van het bestaan en de mogelijkheden van het exoskelet.

Lees hun blog 

Eco-Runner

Maak kennis met het dynamische Eco-Runner Team Delft 2023/2024 – een groep van 24 pittige studenten van de TU Delft verenigd door een passie voor het sturen naar een duurzame toekomst. Verdeeld over vijf afdelingen, elk gewijd aan het maken van verschillende subsystemen, werken ze samen om een baanbrekende auto te bouwen. Met 18 fulltime leden en 6 parttime medewerkers investeren ze hun tijd en creativiteit in de DREAM-hal op de campus van de universiteit. Bereid je voor op innovatie in beweging terwijl dit team de overgang naar een groenere toekomst stimuleert!

lees hun blog 

AeroDelft

Het eerste vliegtuig vloog iets meer dan 100 jaar geleden het luchtruim in. Nu vervoeren meer dan 23.000 vliegtuigen elk jaar meer dan 4 miljard passagiers over de hele wereld. Maar het dichter bij elkaar brengen van de wereld heeft een prijskaartje.

AeroDelft is een studententeam van de TU Delft met één missie: bewijzen dat emissievrije luchtvaart mogelijk is door ’s werelds eerste vliegtuig op vloeibare waterstof te ontwikkelen.

lees hun blog 

 

 

 

 

 

maart 23, 2024
Hoe kunnen wij u helpen?

Heeft u vragen of interesse in één van onze diensten? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Wij helpen u graag.

over ons

Bij Femto Engineering helpen we bedrijven hun innovatieve ambities te bereiken met specialistische engineering consultancy, software en R&D.
Wij zijn Siemens DISW Expert Partner voor Simcenter Femap, Simcenter 3D, Simcenter Amesim, Simcenter STAR-CCM+ en SDC Verifier. Neem contact met ons op en laat FEM en CFD voor u werken.

Privacy policy

×

Loop voorop in FEA & CFD

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks FEA kennis, nieuws en tips gratis in je inbox.