Sponsoring Femto Engineering - Femto Engineering - Femto Engineering

Sponsoring Femto Engineering

Femto werkt samen met Solar Boat, Project March, AeroDelft en Hyperloop om innovatie mogelijk te maken.

TU Delft Solar Boat team

Het TU Delft Solar Boat Team is een van de Dream Teams van de Technische Universiteit Delft. Hun team bestaat uit 23 ambitieuze studenten uit elf verschillende studierichtingen. In één jaar tijd doorlopen zij het proces van het ontwerpen, produceren en racen van een boot die vaart op groene energie. Het team zet zich elk jaar volledig in om de toepassingen van onze geavanceerde technologieën te laten zien tijdens spectaculaire races.

Al 15 jaar inspireren ze de maritieme industrie met onze vliegende zonneboten. Het team van 2021 zette de grote stap met het Hydro Motion project. Zij ontwikkelden de eerste vliegende boot die op waterstof vaart! Het 2022 Solar Boat Team zal dit project voortzetten, dit jaar zullen zij een boot ontwerpen die geoptimaliseerd is voor waterstof. Met deze boot zullen ze dan, als kers op de taart, racen in de Monaco energy boat challenge; Open Sea Class.

Project MARCH

Project MARCH heeft als visie dat we met behulp van exoskelettechnologie de levenskwaliteit van mensen met een dwarslaesie kunnen verbeteren. Een exoskelet is een gemotoriseerd robotharnas. Het exoskelet stelt mensen met een dwarslaesie in staat om weer op te staan en te lopen. Project MARCH ontwikkelt elk jaar een nieuw exoskelet. Hiermee willen ze de technologische innovatie van exoskeletten stimuleren. Elk jaar dagen ze studenten uit om nieuwe oplossingen te bedenken. Tenslotte proberen we elk jaar de bewustwording rond dit onderwerp te vergroten zodat steeds meer mensen weten van het bestaan en de mogelijkheden van het exoskelet.

Hyperloop

Vanaf september 2021 werkt Delft Hyperloop VI toe naar een spannende uitdaging: het winnen van de European Hyperloop Week (EHW). Ze zullen voortbouwen op vijf jaar succesvolle ervaring en meerdere geweldige prestaties in de SpaceX Hyperloop Pod Competition & de Europese Hyperloop Week.

Dit jaar willen ze onder meer werken aan de ontwikkeling van een levitating pod, een cruciale stap in de richting van de voltooiing van het Hyperloop-concept. Verder zullen zij zich richten op het optimaliseren van onze magnetische aandrijving. Vorig jaar waren zij het enige team dat een Lineaire Synchrone Motor bouwde. Deze ervaring zal hen een sterke basis geven om op voort te bouwen.

AeroDelft

Iets meer dan 100 jaar geleden gingen de eerste vliegtuigen het luchtruim op. Nu vervoeren meer dan 23.000 vliegtuigen elk jaar meer dan 4 miljard passagiers over de hele wereld. Maar het dichter bij elkaar brengen van de wereld heeft een prijs.

AeroDelft is een studententeam van de TU Delft met één missie: bewijzen dat emissievrije luchtvaart mogelijk is door ’s werelds eerste vliegtuig op vloeibare waterstof te ontwikkelen.

Samenwerken met Femto Engineering

Wij zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om studenten te helpen hun volledige potentieel te bereiken en innovatie tot stand te brengen. Hulp nodig?

Contact us

november 17, 2021
Hoe kunnen wij u helpen?

Heeft u vragen of interesse in één van onze diensten? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Wij helpen u graag.

over ons

Bij Femto Engineering helpen we bedrijven hun innovatieve ambities te bereiken met specialistische engineering consultancy, software en R&D.
Wij zijn Siemens DISW Smart Expert Partner voor Simcenter Femap, Simcenter 3D, Simcenter STAR-CCM+ en SDC Verifier. Neem contact met ons op en laat FEM en CFD voor u werken.

Privacy policy

×

Loop voorop in FEA & CFD

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks FEA kennis, nieuws en tips gratis in je inbox.