STAR-CCM+ innovatieve licenties - Femto Engineering - Femto Engineering

STAR-CCM+ innovatieve licenties

Computergebruik met hoge prestaties

Betaalbare en schaalbare licenties

De vooruitgang op het gebied van computer- en software-ontwikkeling heeft geleid tot een toename van het gebruik van computerondersteunde engineering- en analysesoftware. Voor de meeste computerondersteunde ontwerpen zijn normale desktops of zelfs laptops voldoende. Zelfs de meeste eindige-elementenanalyses zijn mogelijk geworden met betaalbare laptops. Computationele vloeistofdynamica vormt hierop vaak een uitzondering, omdat hiervoor nog steeds complexe berekeningen moeten worden uitgevoerd in grote simulatiedomeinen met kleine elementgroottes. Daarom zijn vaak grote computerclusters nodig om de berekeningen in een redelijk tijdsbestek uit te voeren.

Deze high performance computing (HPC) geeft ons de mogelijkheid om de doorvoer van engineering simulaties te maximaliseren. De kosten van software zijn een van de beperkende factoren bij het gebruik van grote computerclusters, niet de hardware zoals in het traditionele licentiemodel voor computer aided engineering (CAE). Wanneer analysesoftware per core wordt gelicentieerd, kan dit leiden tot onderbenutte en te dure computermiddelen.

STAR-CCM+ biedt een reeks licentie-opties die betaalbaar en aanpasbaar zijn aan simulatie-behoeften en doorvoer-eisen. Als u bijvoorbeeld vaak grote simulaties uitvoert op uw eigen cluster of high performance workstation, koopt u uw licenties liever niet per core, terwijl als u kleinschalige simulaties uitvoert, een duurdere licentie voor onbeperkte rekenkracht een slecht rendement op de investering geeft.

Ongeacht de grootte of locatie van uw computerbronnen, de STAR-CCM+ licentie is ontworpen om ervoor te zorgen dat u de waarde van uw hardware en software kunt maximaliseren. STAR-CCM+ maakt HPC aangedreven simulaties betaalbaar door de koppeling tussen softwarekosten en core count te doorbreken door gebruik te maken van de volgende licentie-opties:

STAR-CCM+ Licentie opties

  1. Seriële sessie voor kleinere berekeningen, verkenning en ontwerp: geeft onbeperkt gebruik van een beperkt aantal cores per sessie.
  2. De power sessie: nuttig voor grote berekeningen met een licentie voor het gebruik van onbeperkte cores per sessie
  3. Power on demand: nuttig als u sporadisch de kracht van een supercomputer nodig hebt, gemeten gebruik, onbeperkte cores. Betaal alleen voor wat u gebruikt, zonder de vereiste van het bezitten van een eigen cluster.
  4. Power tokens: deze zijn nuttig als u verschillende simulatieschalen hebt. Met 20 tokens kunt u bijvoorbeeld 20 afzonderlijke jobs op elk één core draaien of één grote job op twintig cores.

In dit artikel gaan we dieper in op de verschillende licentiemogelijkheden.

 

augustus 17, 2021
Hoe kunnen wij u helpen?

Heeft u vragen of interesse in één van onze diensten? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Wij helpen u graag.

over ons

Bij Femto Engineering helpen we bedrijven hun innovatieve ambities te bereiken met specialistische engineering consultancy, software en R&D.
Wij zijn Siemens DISW Expert Partner voor Simcenter Femap, Simcenter 3D, Simcenter Amesim, Simcenter STAR-CCM+ en SDC Verifier. Neem contact met ons op en laat FEM en CFD voor u werken.

Privacy policy

×

Loop voorop in FEA & CFD

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks FEA kennis, nieuws en tips gratis in je inbox.