Topologie Optimalisatie - Femto Engineering - Femto Engineering

Topologie Optimalisatie

Lees hier meer over onze kennis en onderzoek

Verbinding tussen Topologie Optimalisatie en CAD

Slimme algoritmes nemen steeds vaker processen over in allerlei vakgebieden van de mens, zo ook in die van het ontwerpen. Femto Engineering is een bedrijf gespecialiseerd in het uitvoeren van simulaties door middel van de eindige-elementenmethode (EEM). EEM kan worden gebruikt voor allerlei toepassingen. Zo kunnen het mechanische en dynamische gedrag van constructies geanalyseerd worden. Daarnaast kan EEM gebruikt worden om constructies te verbeteren door bepaalde afmetingen, zoals een diameter of een wanddikte, te optimaliseren. Of een stap verder, om geoptimaliseerde constructies automatisch te genereren op basis van de gegeven randvoorwaarden.

In samenwerking met de Technische Universiteit Delft is er bij Femto Engineering een geautomatiseerde methode ontwikkeld om topologie geoptimaliseerde resultaten om te zetten in een bruikbaar ontwerp. Hierbij is de nadruk gelegd op het geautomatiseerd te laten verlopen van dit proces, dus zonder interventie van de gebruiker. Een ander belangrijk doel is dat het eindresultaat nog steeds een optimaal ontwerp is dat aan alle randvoorwaarden voldoet.

Click hier voor het CAD Magazine artikel van okt/november 2018

Click hier voor meer over onze eerdere publicaties over Topologie Optimalisatie.

 

oktober 29, 2018
Hoe kunnen wij u helpen?

Heeft u vragen of interesse in één van onze diensten? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Wij helpen u graag.

over ons

Bij Femto Engineering helpen we bedrijven hun innovatieve ambities te bereiken met specialistische engineering consultancy, software en R&D.
Wij zijn Siemens DISW Expert Partner voor Simcenter Femap, Simcenter 3D, Simcenter Amesim, Simcenter STAR-CCM+ en SDC Verifier. Neem contact met ons op en laat FEM en CFD voor u werken.

Privacy policy

×

Loop voorop in FEA & CFD

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks FEA kennis, nieuws en tips gratis in je inbox.