Wat onze stagiaires doen - Femto Engineering - Femto Engineering

Wat onze stagiaires doen

Spotlight op onze CFD stagiair

Wij werken graag met enthousiaste ingenieursstudenten en geven hen de kans om te werken met onze simulatiespecialisten en -tools.
Echter, elk jaar hebben we een beperkt aantal FEA en CFD stageplaatsen beschikbaar. Dit jaar hebben we Yvet geselecteerd om het team te versterken. Yvet is bezig met een zeer interessante CFD opdracht met STAR-CCM+ voor het TU Delft Solar Boat Team. Lees hieronder meer!

Volledige naam: Yvet Maathuis

Eerste dag bij Femto: 3 februari 2020

Titel: CFD stagiair

Wat was de reden om je stage bij Femto Engineering te doen?

Ik was zeer geïnteresseerd in CFD-software en wilde er meer ervaring mee opdoen. Toen ik probeerde een studentenlicentie te bemachtigen, stuitte ik op Siemens STAR-CCM+ software. Ik nam contact op met Siemens, en toevallig bracht de man met wie ik sprak mij in contact met Tom Santegoeds (CEO van Femto Engineering). Na een paar gesprekken kreeg ik de kans om mijn afstudeerstage bij Femto Engineering te doen. Momenteel zit ik in het vierde jaar van de Hogeschool Inholland. In februari ben ik begonnen met mijn stage.

 

Hoe zien je dagen eruit?

De afgelopen weken heb ik geoefend met de software. Zodra ik alle instellingen en processen ken, ga ik aan de slag met een project voor het TU Delft Solar Boat Team. Voor het project ga ik de geometrie van de draagvleugels op allerlei manieren veranderen en de effecten op de efficiëntie bestuderen.  De software die ik zal gebruiken voor de simulaties is STAR-CCM+. Zodra mijn project klaar is, kan ik u meer vertellen over mijn ervaring met de software voor deze optimalisatie studie.

 

Hoe is het om bij Femto Engineering te werken?

De werksfeer is erg goed en ontspannen. Alle collega’s zijn erg behulpzaam en werken bij Femto Engineering is erg leuk. Ik voel me erg welkom.

 

Waarom wil je ingenieur worden?

Ik kwam er al vroeg achter dat mijn kracht en belangstelling uitging naar technische onderwerpen en ik ben altijd erg leergierig van aard geweest. Toen ik klein was, speelde ik met Lego of repareerde ik zelf de banden van mijn fiets. Ik heb het altijd leuk gevonden om dingen te maken en te creëren. Op school waren de bètavakken mijn sterkste vakken. Het was voor mij een makkie om iets technisch te gaan studeren.

 

Dank je wel Yvet, voor het delen van je ervaringen bij Femto Engineering. We kunnen niet wachten om de resultaten van je studie met het TU Delft Solar Boat Team te zien en op onze website te publiceren.

maart 4, 2020
Hoe kunnen wij u helpen?

Heeft u vragen of interesse in één van onze diensten? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Wij helpen u graag.

over ons

Bij Femto Engineering helpen we bedrijven hun innovatieve ambities te bereiken met specialistische engineering consultancy, software en R&D.
Wij zijn Siemens DISW Expert Partner voor Simcenter Femap, Simcenter 3D, Simcenter Amesim, Simcenter STAR-CCM+ en SDC Verifier. Neem contact met ons op en laat FEM en CFD voor u werken.

Privacy policy

×

Loop voorop in FEA & CFD

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks FEA kennis, nieuws en tips gratis in je inbox.