3 redenen waarom Femap voor ons werkt - Femto Engineering - Femto Engineering

3 redenen waarom Femap voor ons werkt

Al meer dan 20 jaar is Femap onze FEA pre-post processor bij uitstek. Lees hier waarom.

Als u overweegt of Femap de juiste oplossing voor u is, bent u slechts één muisklik verwijderd van pagina’s met productbeschrijvingen, casestudies uit de sector, overzichten van de belangrijkste functies, gratis tests, online handleidingen en online reviews. Wat kunnen we hier nog aan toevoegen?

Nou, ons eigen verhaal misschien? Onze reputatie hangt af van het leveren van kwaliteit FEA op een efficiënte manier. Zouden we werken met onbetrouwbare tools? Hieronder hebben we drie redenen opgesomd waarom we Femap hebben gekozen als onze belangrijkste pre-post processor. De combinatie van deze factoren maakt Femap voor ons al meer dan 20 jaar de juiste oplossing.

Nr. 1: Capaciteiten

Femap is zeer mesh-centrisch en biedt gebruikers veel controle over de mesh. Een goed mesh staat gelijk aan een goed FEA resultaat, dus meshing is belangrijk. Het kan echter vervelend werk zijn en daarom is het zinvol, vooral als er veel meshing gedaan moet worden, om te investeren in software die dit onderdeel extreem eenvoudig maakt om uit te voeren of te automatiseren. Een ander juweeltje van Femap is de zeer gedetailleerde en intuïtieve visualisatiemogelijkheid bij de nabewerking. Duidelijkheid is vertrouwen hebben en Femap heeft de neiging om te rocken in het scheiden van rommel van wat belangrijk is. Alleen door snel te begrijpen welke aannames tot onze resultaten leiden, kunnen we tijd besparen en de productiviteit verhogen.

 

Nr 2: Betaalbaar

Bij de selectie van FEA-software hanteren wij een zuinige strategie. Dit is een mooie manier om te zeggen dat we niet te veel willen betalen. Femap is professionele software, dus natuurlijk heeft het een prijs. Maar, vergeleken met FEA pakketten met vergelijkbare mogelijkheden, rechtvaardigt de prijs van Femap echt zijn waarde. Op deze manier wordt de groei van ons bedrijf niet belemmerd door hogere licentiekosten. Voor studenten is er zelfs een gratis versie beschikbaar.

 

Nr 3: Aanpasbaar

Software-services-FemtoTenzij er een logische reden is voor verandering, geven wij FEA-ingenieurs er niet echt om. Wij richten ons liever op het leveren van kwaliteitswerk en geloven dat een stuk gereedschap slechts zo goed is als de handen die het hanteren. Maar of we het leuk vinden of niet, verandering gebeurt. Door de jaren heen heeft Femap ons zelden in de steek gelaten. Het is open, schaalbaar en heeft een eenvoudig te leren interface.  Natuurlijk is ervaring met de software belangrijk, maar Femap heeft ons keer op keer bewezen dat het aanpasbaar is aan basis en geavanceerde FEA behoeften. Zijn aanpassingsvermogen maakt het een toekomstvaste software keuze.

 

 

 

Bedankt voor het lezen!

Wij hopen dat deze informatie op enigerlei wijze waardevol voor u is geweest. Voor vragen, neem contact met ons op! We zijn blij dat we uw simulatie-ervaring op welke manier dan ook kunnen verbeteren. Zorg ervoor dat u geen van onze andere berichten mist door ons te volgen op Twitter, Facebook of LinkedIn.

april 2, 2019
Hoe kunnen wij u helpen?

Heeft u vragen of interesse in één van onze diensten? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Wij helpen u graag.

over ons

Bij Femto Engineering helpen we bedrijven hun innovatieve ambities te bereiken met specialistische engineering consultancy, software en R&D.
Wij zijn Siemens DISW Smart Expert Partner voor Simcenter Femap, Simcenter 3D, Simcenter STAR-CCM+ en SDC Verifier. Neem contact met ons op en laat FEM en CFD voor u werken.

Privacy policy

×

Loop voorop in FEA & CFD

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks FEA kennis, nieuws en tips gratis in je inbox.