25 jaar Femto Engineering | het begin - Femto Engineering - Femto Engineering

25 jaar Femto Engineering | het begin

Femto Engineering bestaat in 2022 25 jaar en dat mag gevierd worden. Graag kijken we terug op de afgelopen 25 jaar door wat beelden uit ons archief te delen met deze keer: het begin van Femto Engineering.

Op 1 april 1997 tekende de onder andere Tom Santegoeds aan de Technische Univeriteit Delft voor het project Technostart. Dit initiatief van de TU was in het leven geroepen om jonge ondernemers die net afegstudeerd waren, te stimuleren om een eigen bedrijf te starten. Zo was ook Femto Engineering ontstaan.

Het begin van Femto Engineering

De naam Femto komt als referentie naar tien tot de macht min vijftien. Als werkruigbouwkundige ingenieurs gingen zij van start als een van de eerste ondernemingen die gebruik heeft gemaakt van de Technostart. Toen lag de focus volledig op de eindige elementen analyses. Een van de eerste projecten die als Femto gedaan is, is een berekening voor een zeep en voedingsmiddelenfabrikant hoeveel ijsbakjes je op elkaar kunt stapelen voordat de onderste begint door te buigen.

Tom Santegoeds (1997)

“Het liefst hebben we dat men in de designfase al bij ons aanklopt. Onze berekeningen kunnen voorkomen dat er fouten in de contrstucties optreden. Bedrijven kunnen daarmee geld besparen. In de praktijk loopt het meestal anders. Ondernemers kloppen pas bij ons aan als zij problemen hebben. Zoals een producent die een kast had waarvan de deur doorboog. Wij ontdekten de productiefout en doo rhet aanpassen van de scharnieren kon het probleem verholpen worden. Het bedrijf had veel geld kunnen besparen als het meteen bij ons had aangeklopt.”

Het vervolg van Femto Engineering

Binnen een jaar moest Femto Engineering op eigen benen kunnen staan met de hulp van hoogleraren, mentoren en de gemeente Delft. Toentertijd wa het flink aanpoten en was er nog veel onzeker. Nu, 25 jaar later, kunnen we zeggen dat het een goede stap was om Femto op te richten en de droom om grote offshore projecten te kunnen doen, is uitgekomen.

In de loop der jaren zijn wij uitgegroeid tot een full service ingenieursbureau. Meer informatie vindt u via onderstaande links.

Consultancy

Samenwerken met Femto Engineering betekent dat u kunt rekenen op ingenieurs die meedenken, uw medewerkers betrekken en degelijke en praktische ontwerpbeoordelingen geven.


Lees meer

Software

Femto Engineering is Smart Expert Partner van Siemens Digital Industries Software. Wij zijn expert gebruikers, hier om u te helpen het maximale uit de software te halen.


Lees meer

Training & Support

Femto kan u helpen het meeste uit uw software te halen met een leven lang leren met professionele training en ondersteuning


Lees meer

R&D

Door CAE onderzoek en het openlijk delen van onze kennis en ervaring, ondersteunt Femto Engineering haar klanten om het maximale uit FEA en CFD te halen.


Lees meer

januari 28, 2022
Hoe kunnen wij u helpen?

Heeft u vragen of interesse in één van onze diensten? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Wij helpen u graag.

over ons

Bij Femto Engineering helpen we bedrijven hun innovatieve ambities te bereiken met specialistische engineering consultancy, software en R&D.
Wij zijn Siemens DISW Expert Partner voor Simcenter Femap, Simcenter 3D, Simcenter Amesim, Simcenter STAR-CCM+ en SDC Verifier. Neem contact met ons op en laat FEM en CFD voor u werken.

Privacy policy

×

Loop voorop in FEA & CFD

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks FEA kennis, nieuws en tips gratis in je inbox.