Learn Femap Basics with 6 Introduction Videos - Femto Engineering

Femap inleidende video serie

Leer de basis van Femap met 6 video's die u meenemen door de stappen van het creëren en opzetten van een eindige-elementenmodel, het analyseren ervan en het bekijken van de resultaten.

Femap Basics 1 – Gebruikersinterface Overzicht

Deze video geeft u een rondleiding in de Femap gebruikersinterface en de belangrijkste onderdelen daarvan: de opdrachtinterface, met verschillende methoden voor het invoeren van eisen, de grafische vensters en de tab- en dockable panes.

 

Femap Basics 2 – Geometrie import en voorbereiding

Aan de hand van het voorbeeld van een machine-arm component wordt in deze video besproken hoe CAD-gegenereerde geometrie kan worden geïmporteerd en hoe de geometrie kan worden opgeschoond met diverse clean-up commando’s, zodat deze klaar is voor verdere preprocessing.

Femap Basics 3 – Voorbewerkingseigenschappen en randvoorwaarden

In deze video worden de stappen van het opzetten van een model, het definiëren van de materiaaleigenschappen, de belasting en de randvoorwaarden getoond.

Femap Basics 4 – Meshing en Analyse Setup

In deze video gaan we verder met het simulatie proces en mesh de geometrie om een eindig elementen model te maken. Daarna zullen we de analyse parameters instellen met behulp van de Femap Analysis set manager. Nu kan het model worden voorgelegd aan de NX Nastran solver

Femap Basics 5 – Postprocessing en resultaten bekijken

In deze video laten we u zien hoe u de door NX Nastran berekende resultaten kunt bekijken en hoe u de gegevens in Femap kunt nabewerken met de post-processing toolbox.

Femap Basics 6 – Aanpassing met Program Files en de API

In deze video doorlopen we een introductie van Femap’s mogelijkheid om repetitieve en meer complexe workflows vast te leggen via programmabestanden en API scripts. Zie hoe eenvoudig het is om Femap aan te passen en te stroomlijnen naar uw simulatie processen.

Deze videoserie wordt u aangeboden door de Siemens Simcenter gemeenschap. We hopen dat deze serie nuttig is voor nieuwe Femap gebruikers om een snel begrip te krijgen van de software en de mogelijkheden ervan. Bij Femto Engineering zijn we niet alleen een reseller, we helpen u ook Femap verder onder de knie te krijgen met training, ondersteuning en tutorials. 

Training Tutorials Support Contact

augustus 10, 2017
Hoe kunnen wij u helpen?

Heeft u vragen of interesse in één van onze diensten? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Wij helpen u graag.

over ons

Bij Femto Engineering helpen we bedrijven hun innovatieve ambities te bereiken met specialistische engineering consultancy, software en R&D.
Wij zijn Siemens DISW Smart Expert Partner voor Simcenter Femap, Simcenter 3D, Simcenter STAR-CCM+ en SDC Verifier. Neem contact met ons op en laat FEM en CFD voor u werken.

Privacy policy

×

Loop voorop in FEA & CFD

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks FEA kennis, nieuws en tips gratis in je inbox.