The Ocean Cleanup uses Femap - Femto Engineering

Femto verzorgt de schoonmaak van de oceaan met Femap

The Ocean Cleanup gebruikt Femap om de beste opruimsystemen te ontwikkelen

Het Ocean Cleanup initiatief ontwikkelt geavanceerde technologieën om de wereldzeeën te ontdoen van plastic. Deze technologie maakt gebruik van lange drijvende barrières die fungeren als een kunstmatige kustlijn, die passief oceaanafval opvangt en concentreert, aangedreven door de natuurlijke stromingen van de oceaan. Een grootschalige inzet van hun systemen kan naar schatting 50% van de Great Pacific Garbage Patch in 5 jaar opruimen.

Het technische team van Ocean Cleanup heeft Femap met NX Nastran aangeschaft voor het maken van virtuele prototypes van hun opruimsystemen. Femap/NX Nastran is een erkende industriestandaard in de Marine en Offshore industrie. De simulatiemogelijkheden van Femap/NX Nastran zullen de behoefte aan dure fysieke testen verminderen en zullen daarom een belangrijke rol spelen bij het op een betaalbare manier tot leven brengen van de conceptideeën van The Ocean Cleanup. De simulatiegegevens in combinatie met fysieke testen zullen ingenieurs in staat stellen een systeem te ontwikkelen dat volledig bestand is tegen de zware omstandigheden tijdens het opruimen van de Great Pacific Garbage Patch.

Femto Engineering levert The Ocean Cleanup team de software, aanvullende ondersteuning en training. Wij zijn er trots op dat onze producten en mensen deel uitmaken van dit ambitieuze en innovatieve initiatief. Als u geïnteresseerd bent in onze software of consultancy diensten, neem dan contact met ons op!

Neem contact met ons op!

mei 30, 2017
Hoe kunnen wij u helpen?

Heeft u vragen of interesse in één van onze diensten? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Wij helpen u graag.

over ons

Bij Femto Engineering helpen we bedrijven hun innovatieve ambities te bereiken met specialistische engineering consultancy, software en R&D.
Wij zijn Siemens DISW Expert Partner voor Simcenter Femap, Simcenter 3D, Simcenter Amesim, Simcenter STAR-CCM+ en SDC Verifier. Neem contact met ons op en laat FEM en CFD voor u werken.

Privacy policy

×

Loop voorop in FEA & CFD

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks FEA kennis, nieuws en tips gratis in je inbox.