Maak kennis met onze nieuwe werkstudent - Femto Engineering - Femto Engineering

Maak kennis met onze nieuwe werkstudent

We zijn blij om onze nieuwe collega, Lieke Dol, als werkstudent te verwelkomen. Leer haar beter kennen door dit interview te lezen!

Naam: Lieke Dol
Eerste dag bij Femto: 01-06-23
Titel: Werk Student

Kun je ons iets vertellen over je studie en ervaring met engineering?

Ik studeer Aeronautical engineering aan Inholland Hogeschool en zit nu in mijn derde jaar. Over 1,5 jaar ben ik (als het goed gaat) afgestudeerd als ingenieur in de luchtvaart industrie. Het is een brede studie en ik ben zeker niet gelimiteerd tot alleen de luchtvaart, dat is ook wat me aan trok tot deze studie. Binnen de studie zijn we veel bezig met Design, Build an Test projecten. Hierdoor word je technische kennis al snel op verscheidene vlakken verbreed.

Wat trok je aan in deze specifieke functie en waarom heb je gesolliciteerd?

Ik kwam Tom en Daan tegen op een Career Connect Event van Inholland. Het event was voor studenten die een baan of stage zochten. Mijn opleidingscoordinaat zei dat ik in ieder geval langs Femto moest gaan om een praatje te maken. Hij wist dat Femto vaker werk studenten zoekt, en heeft hier vroeger ook een tijdje gewerkt. Na dit advies ben ik zeker die kant op gegaan en was dit het beste gesprek van de dag!
Ik was niet perse opzoek naar een specifiek bedrijf, maar een bedrijf waar ik wat van kan leren en tegelijkertijd een goede klik mee voel. Na het sturen van een mail ben ik uitgenodigd voor een sollicitatie en nu zit ik hier!

Kunt je ons iets vertellen over jouw functie en het project waar jij momenteel aan werkt?

Ik ben aangenomen als werkstudent. Dit betekent dat ik help waar nodig is. Ik had geen eerdere ervaring met FEM voordat ik hier begon met werken. Dus in het begin heeft Bas me veel geholpen de basis van FEM te begrijpen aan de hand van het project De Voogt.  Afgelopen weken ben ik veel bezig geweest met de Jacht projecten. Op dit moment ben ik aan het werken voor een project van CCM, dit betreft een monopile cover.

Hoe werk je het liefst samen in een team? Kun je ons een voorbeeld geven van een situatie waarin je effectief hebt samengewerkt met anderen om een project te voltooien?

Samen werken in een team gaat het beste als er duidelijke communicatie is vanuit alle partijen. Persoonlijk denk ik dat dit het enige is wat echt belangrijk is. Binnen mijn studie heb ik al meerdere projecten afgerond, waar elke keer toch iets mis ging. Op zulke momenten moet je goed overweg kunnen met tegenslag en oplossingsgericht aan de gang gaan. Van miscommunicatie met de klant tot verkeerde onderdelen, of iets wat stuk ging. Op genoeg vlakken heb ik samen gewerkt in mijn team om de beste uitkomst te behalen.

Wat zijn jouw toekomstplannen na het afronden van jouw studie? Welke specifieke richting wil je opgaan?

Op dit moment weet ik het nog allemaal niet. Ik twijfel al heel lang om een master te gaan volgen. Ik vind de luchtvaart een leuke sector, maar zie mijzelf er niet voor langere tijd in werken. Nu ben ik af en toe aan het kijken naar Masters die mijn interesse hebben, maar het doen van een master(+pre-master) is toch 3 jaar extra studeren. Na mijn afstuderen van mijn huidige opleiding kan ik dus nog alle kanten op!

Heeft u vragen voor ons? Neem dan gerust hieronder contact met ons op.

Contact us

juli 4, 2023
Hoe kunnen wij u helpen?

Heeft u vragen of interesse in één van onze diensten? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Wij helpen u graag.

over ons

Bij Femto Engineering helpen we bedrijven hun innovatieve ambities te bereiken met specialistische engineering consultancy, software en R&D.
Wij zijn Siemens DISW Expert Partner voor Simcenter Femap, Simcenter 3D, Simcenter Amesim, Simcenter STAR-CCM+ en SDC Verifier. Neem contact met ons op en laat FEM en CFD voor u werken.

Privacy policy

×

Loop voorop in FEA & CFD

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks FEA kennis, nieuws en tips gratis in je inbox.