Maak kennis met onze stagiaires - Femto Engineering - Femto Engineering

Maak kennis met onze stagiaires

Welkom bij Femto, waar nieuwsgierigheid en innovatie samenkomen, en waar jouw avontuur als gewaardeerde stagiair begint!

We zijn verheugd om twee nieuwe stagiairs te introduceren die de afgelopen maanden bij ons zijn komen werken. Om ze beter te leren kennen, hebben we gevraagd of ze bereid zouden zijn om een kort verhaal te delen over henzelf, hun functies, hoe ze deel zijn geworden van ons team, en hun toekomstige ambities. Als je nieuwsgierig bent om meer te weten te komen, lees dan verder en leer ze beter kennen.

 

 

Naam: Maarten Korving
Eerste dag bij Femto: 04-09-2023
Titel: Stagiar

Maarten is op 4 september aan zijn avontuur bij Femto begonnen, en we zijn enthousiast om je deze gelegenheid te bieden voor een meer gedetailleerde kennismaking met deze getalenteerde aanwinst voor ons team.

Maarten’s reis naar Femto

Hoi, mijn naam is Maarten. Tijdens mijn studie maritieme techniek had ik altijd interesse in het structurele aspect en was ik vastbesloten om de mogelijkheden van FEM te leren. Ik kwam enkele jaren geleden in contact met Femto toen ik afstudeerde van mijn bachelor aan de Hogeschool Rotterdam. Mijn onderwerp was het modelleren van lassen in FEM en ik had wat hulp nodig bij het verkennen van Simcenter Femap. Ik kon een korte stage van enkele weken doen, en het resultaat was geweldig! Afgezien van de fijne sfeer was ik onder de indruk van de verscheidenheid aan projecten die door Femto werden uitgevoerd. Het bedrijf is gespecialiseerd in FEM- en CFD-berekeningen, maar de toepassingen zijn eindeloos. Ik zie dit echt als iets positiefs, omdat je kunt duiken in verschillende technologieën en met mensen uit verschillende sectoren kunt werken.

Daarna heb ik mijn masterdiploma behaald aan de TU Delft en stond Femto op mijn lijstje van bedrijven om af te studeren. Op dit moment ben ik bezig met onderzoek om de simulatie van het ontstaan en de groei van scheuren in FEM te verbeteren. Mijn plannen voor de toekomst zijn vooral gericht op afstuderen, dus hoe het begin van mijn carrière eruit zal zien, is nog een verrassing. Gelukkig heb ik nog wat tijd om dat uit te zoeken.

 

 

Naam: Djelian Ardin
Eerste dag bij Femto: 28-08-2023
Titel: Stagiair

Djelian, onze meest recente aanwinst, werd officieel lid van het Femto-team op 1 september en vervult de rol van stagiaire. We staan te popelen om je kennis te laten maken met haar achtergrond, interesses en de opwindende reis die haar naar ons bedrijf heeft geleid. Laten we dus duiken in Djelian’s verhaal en haar beter leren kennen!

Djelian’s reis naar Femto

Ik stel me graag voor; mijn naam is Djelian, en ik ben momenteel een derdejaarsstudent aan Hogeschool Inholland Delft. Mijn avontuur bij Femto begon toen ik voor het eerst in aanraking kwam met het bedrijf via mijn school. Later kreeg ik de kans om hun vertegenwoordigers te ontmoeten op een schoolbeurs, waar ik een dieper inzicht kreeg in hun werk, wat direct mijn interesse wekte.

Kort daarna nam ik contact op met Femto via e-mail en werd ik genadig uitgenodigd voor een ontmoeting op hun kantoor. Tijdens deze ontmoeting kreeg ik een opmerkelijke kans voorgelegd – om een project op het gebied van Multi-body Dynamics uit te voeren voor Vekoma Rides Manufacturing met behulp van Simcenter 3D motion. Dit project omvat de analyse van hoge belastingen in een specifiek deel van de wielen van achtbanen, wat het tot een buitengewoon spannende onderneming maakt.

Wat dit project bijzonder intrigerend maakt, is dat het niet alleen mijn eerste ervaring is met Simcenter motion, maar het ook een aanzienlijke leercurve met zich meebrengt. Ik had geen eerdere ervaring met deze specifieke software, wat de uitdaging vergroot. Vooruitkijkend, streef ik ernaar dieper in te gaan op het gebied van Multi-body Dynamics en alle facetten ervan te verkennen. Misschien leidt deze reis me naar het volgen van een masteropleiding aan de Technische Universiteit (TU), hoewel het specifieke vakgebied een vraag is die in de toekomst zal worden beantwoord.

november 6, 2023
Hoe kunnen wij u helpen?

Heeft u vragen of interesse in één van onze diensten? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Wij helpen u graag.

over ons

Bij Femto Engineering helpen we bedrijven hun innovatieve ambities te bereiken met specialistische engineering consultancy, software en R&D.
Wij zijn Siemens DISW Expert Partner voor Simcenter Femap, Simcenter 3D, Simcenter Amesim, Simcenter STAR-CCM+ en SDC Verifier. Neem contact met ons op en laat FEM en CFD voor u werken.

Privacy policy

×

Loop voorop in FEA & CFD

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks FEA kennis, nieuws en tips gratis in je inbox.