Versnellen van het ontwerpproces van een kunststof stoel - Femto Engineering - Femto Engineering

Versnellen van het ontwerpproces van een kunststof stoel

Femto gebruikt FEA-simulaties voor "First Time Right"-productontwerp

Introductie

Hoe kunt u er zeker van zijn dat uw product klaar is voor productie? Het ontwikkelen van iets nieuws kan zeer kostbaar zijn. Het gebruik van een simulatie-instrument in het ontwikkelingsproces kan u essentiële informatie verschaffen over hoe verder te gaan en voorkomt dat u veel tijd en energie moet steken in het herontwerpen van uw product.

Probleemdefinitie

Femto Engineering is gevraagd om de mechanische eigenschappen van het ontwerp van de “New York Kuipstoel” voor de Homefashion Group te evalueren. Voor een product als dit zijn er geen kant-en-klare sets van specifieke condities en belastingsgevallen beschikbaar, dus moesten onze ingenieurs gebruik maken van alternatieve standaarden gerelateerd aan het testen van bureaustoelen. De belangrijkste vraag die deze tests moesten beantwoorden was: is dit ontwerp klaar voor productie?

Benadering

Om een reeks belastingsgevallen te formuleren, gebruikten onze ingenieurs een van de NEN-normen met betrekking tot het testen van bureaustoelen. De maximaal toelaatbare rek en spanningen werden gebruikt als criteria om de stoel te evalueren. De simulaties werden uitgevoerd op een eindig-elementenmodel bestaande uit 2e orde tetrahedrale elementen.

Conclusie

Onze ingenieurs waren in staat de juiste dikteverdeling van het plastic te bepalen. Een paar iteraties waren nodig. Met de kleine iteraties zal de stoel in de praktijk goed functioneren, zonder dat het uiterlijk van de stoel hoeft te worden veranderd. Met deze methode kan de mal voor het spuitgietproces van de stoel “first time right” worden vervaardigd. Simulaties versnellen het totale ontwerpproces en kunnen mogelijke (dure) aanpassingen voorkomen als de productie eenmaal is begonnen.

Geïnteresseerd in wat Femto Engineering voor u zou kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op!

Neem contact met ons op!

april 4, 2017
Hoe kunnen wij u helpen?

Heeft u vragen of interesse in één van onze diensten? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Wij helpen u graag.

over ons

Bij Femto Engineering helpen we bedrijven hun innovatieve ambities te bereiken met specialistische engineering consultancy, software en R&D.
Wij zijn Siemens DISW Expert Partner voor Simcenter Femap, Simcenter 3D, Simcenter Amesim, Simcenter STAR-CCM+ en SDC Verifier. Neem contact met ons op en laat FEM en CFD voor u werken.

Privacy policy

×

Loop voorop in FEA & CFD

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks FEA kennis, nieuws en tips gratis in je inbox.