What's New: Simcenter Femap 2401 - Femto Engineering - Femto Engineering

What’s New: Simcenter Femap 2401

Leer meer over de nieuwste functies in de nieuwste versie van Simcenter Femap 2401

Over Simcenter Femap 2401

Simcenter Femap 2401 is uitgebracht, met een reeks nieuwe functies. Onze ingenieurs hebben de hoogtepunten voor u samengevat. Als u benieuwd bent naar de toevoegingen van deze update, lees dan nu verder!”

Nieuwe functies in Femap 2401

 • Nieuwe licentiebeheerder:
  • Je hoeft Femap niet meer af te sluiten en een batchbestand uit te voeren om een nieuwe licentietype in te stellen of te wijzigen. De nieuwe licentiebeheerder stelt je in staat om verbinding te maken met licenties en feedback te ontvangen over de verbindingsstatus zonder Femap opnieuw te hoeven starten.
 • Nieuwe lay-up bouwer:
  • De Layup Builder wordt gebruikt om een groot aantal lay-ups te maken met behulp van een vastgezet menu. Binnen Femap V2401 is het mogelijk om HDF5-bestanden te importeren om een vooraf bepaald lay-upschema te importeren. Een andere toegevoegde functie is de mogelijkheid om een elementlay-up in het Femap-model te bekijken.
 • Sloshing Dynamische analyse:
  • Er is uitgebreide ondersteuning toegevoegd voor dynamische analyse met onsamendrukbare vloeistoffen in Femap V2401. Femap V2401 ondersteunt nu het modelleren van de onsamendrukbare vloeistof als een gedefinieerde vloeistofmassa met eindige elementen.
 • Vernieuwde commandozoekinterface:
 • Vernieuwde ABAQUS-analysebeheerder en *Stap importmogelijkheid:
  • De Stap-importfunctionaliteit wordt nu ondersteund in de ABAQUS-solverinterface. Daarnaast zijn er verbeteringen aangebracht in de Analysis Set Manager voor ABAQUS.
 • Updates voor Nastran-solvers:
  • De Niet-lineaire Multi-Step Structurele analyse in Simcenter Nastran (SOL401) heeft nu het dialoogvenster Strategieparameters (NLCNTL) binnen een geneste dialoogvenster.

Wat zeggen de sociale media?

Lees meer over de nieuwste release van Simcenter Femap op deze pagina of volg ons op Twitter om op de hoogte te blijven.

Meer informatie nodig?

We kijken graag samen met jou welke software past bij de wensen en behoeften van jou en je bedrijf. Via onderstaand formulier kun je direct contact met ons opnemen, wij nemen dan zo snel mogelijk contact met je op voor een afspraak.

Neem contact met ons op

Contacteer ons+31 (0)15-285 05 80 info@femto.eu

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

maart 20, 2024
Hoe kunnen wij u helpen?

Heeft u vragen of interesse in één van onze diensten? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Wij helpen u graag.

over ons

Bij Femto Engineering helpen we bedrijven hun innovatieve ambities te bereiken met specialistische engineering consultancy, software en R&D.
Wij zijn Siemens DISW Expert Partner voor Simcenter Femap, Simcenter 3D, Simcenter Amesim, Simcenter STAR-CCM+ en SDC Verifier. Neem contact met ons op en laat FEM en CFD voor u werken.

Privacy policy

×

Loop voorop in FEA & CFD

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks FEA kennis, nieuws en tips gratis in je inbox.