Nieuwe Stagiair bij Femto - Femto Engineering - Femto Engineering

Nieuwe Stagiair bij Femto

Introductie van onze nieuwe FEM stagiair

Naam: Jakob Timmer
Eerste dag bij Femto: 05-02-2024
Titel: Stagiair

We introduceren Jakob, onze nieuwste stagiair in het engineeringteam! Duik dieper in Jakob’s rol en inzichten in ons exclusieve interview

 

Kun je ons iets vertellen over je studieachtergrond en de vaardigheden die je hebt ontwikkeld tijdens je studie die relevant zijn voor deze stage?

Ik studeer momenteel Automotive aan de Hogeschool Rotterdam, er zijn ook een paar andere collega’s in Delft die dezelfde studie hebben afgerond. Daar heb ik vaardigheden ontwikkeld voor verschillende simulatiesoftware zoals Autocad, Simcenter Femap en CFD. Ik heb veel geleerd over constructies en materialen tijdens het werken met deze softwarepakketten. Maar één ding dat ze studenten bij Automotive leren en dat mij erg heeft geholpen, is oplossingsgericht denken. Dit komt goed van pas bij bepaalde problemen.

Wat motiveert je om bij ons bedrijf stage te lopen? Zijn er specifieke aspecten van onze organisatie of branche die je aanspreken?

Voornamelijk het gebruik van Simcenter Femap en de kennis van bouwkunde. Tijdens mijn studie kwam ik erachter dat deze twee dingen me erg aanspreken en ik wil graag meer leren over beide. Ik vind het ook leuk om mensen te helpen, dus de consultancy kant van Femto is ook iets wat me aantrekt.

Welke doelen wil je bereiken tijdens deze stageperiode?

Zoals ik al eerder zei, ben ik erg geïnteresseerd in Simcenter Femap en bouwkunde. Ik hoop mijn kennis over deze twee onderwerpen uit te breiden. Voor mijn stage werk ik aan het project Fready en ik hoop Femto te kunnen helpen met de implementatie van de Battelle Structural Stress Method aan het einde van mijn stage.

Hoe denk je dat jouw bijdrage als stagiair het team en de organisatie kan versterken?

Als stagiair bij Femto wil ik zoveel mogelijk leren. Ik weet nog niet precies wat ik na mijn studie wil gaan doen, maar tot nu toe heb ik het erg naar mijn zin bij Femto. Misschien kan ik op een dag mijn eigen projecten oppakken en andere bedrijven adviseren met mijn kennis.

Welke specifieke vaardigheden of kennis hoop je te verwerven tijdens deze stageperiode?

Ik ben erg geïnteresseerd in het meeste werk dat hier bij Femto wordt gedaan, ik sta er voor open om meer te leren over Simcenter Femap. Ik heb al eerder met de software gewerkt, maar ik wil alle ins en outs van het programma leren. Gelukkig heb ik veel kennis en ervaring om me heen om van te leren!

Als je geïnteresseerd bent in een stage bij Femto, neem dan contact met ons op.

Contacteer ons  +31 (0)15-285 05 80 info@femto.eu

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

april 5, 2024
Hoe kunnen wij u helpen?

Heeft u vragen of interesse in één van onze diensten? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Wij helpen u graag.

over ons

Bij Femto Engineering helpen we bedrijven hun innovatieve ambities te bereiken met specialistische engineering consultancy, software en R&D.
Wij zijn Siemens DISW Expert Partner voor Simcenter Femap, Simcenter 3D, Simcenter Amesim, Simcenter STAR-CCM+ en SDC Verifier. Neem contact met ons op en laat FEM en CFD voor u werken.

Privacy policy

×

Loop voorop in FEA & CFD

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks FEA kennis, nieuws en tips gratis in je inbox.